Штучний інтелект згенерував портрети відомих українців

Штучний інтелект згенерував портрети відомих українців

10:45,
13 Липня 2023
4840

Штучний інтелект згенерував портрети відомих українців

10:45,
13 Липня 2023
4840
Штучний інтелект згенерував портрети відомих українців
Штучний інтелект згенерував портрети відомих українців
Зображення виконані в мультиплікаційному стилі.

У соцмережі «Інстаграм» акаунт @ukr.ai.nians представив колекцію портретів відомих українців сучасності та минулого, згенерованих штучним інтелектом. Політики, військові, письменники, спортсмени та артисти зображені в мультиплікаційному стилі.

Зокрема, в такому стилі зображені Президент України Володимир Зеленський, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, застуниця міністра оборони Ганна Маляр, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, командир загону спецпризначення «Азов» Денис Прокопенко, активіст Євген Карась.

Штучний інтелект також згенерував зображення низки артистів, зокрема соліста гурту Kalush Олега Псюка, співачки Alyona Alyona, Степана Гіги та учасників гурту «Курган і Agregat» Аміла і Раміла Насірових, знайомих за головними ролями у стрічці «Люксембург, Люксембург».

Серед представлених спортсменів — Еліна Світоліна, Сергій Ребров та Віталій Кличко.

У колекції також є кілька портретів політичних діячів минулого: Ярослава Мудрого, Михайла Грушевського, Степана Бандери.

Штучний інтелект згенерував портрети і найповажніших українських письменників: Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки.

Нагадаємо, за допомогою штучного інтелекту створили комікс про боротьбу партизанів на тимчасово окупованій території України проти російських загарбників. Перший комікс серії називається «Час русні спливає».

Додамо, опитування, проведене Центром Разумкова у червні 2023 року на замовлення видання ZN.ua, засвідчило, що 34% українців не знають, що таке штучний інтелект. У цій категорії — здебільшого люди віком старше 50 років, серед людей віком 20–39 років таких 20%. 24% опитаних вважають, що добре знають, про що йдеться. Ще 42% мають приблизне уявлення про цю технологію.

Фото: @ukr.ai.nians / Instagram

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду