Стрічку киянина про Різдво під час війни відзначили на конкурсі ШІ-фільмів

Стрічку киянина про Різдво під час війни відзначили на конкурсі ШІ-фільмів

10:40,
19 Грудня 2023
1654

Стрічку киянина про Різдво під час війни відзначили на конкурсі ШІ-фільмів

10:40,
19 Грудня 2023
1654
Стрічку киянина про Різдво під час війни відзначили на конкурсі ШІ-фільмів
Стрічку киянина про Різдво під час війни відзначили на конкурсі ШІ-фільмів
Різдвяна короткометражка посіла третє місце на AI Holiday Film Competition.

Короткометражний фільм «Привид Різдва» киянина Михайла Пеньєвського про Різдво в Україні під час війни, створений за допомогою технології штучного інтелекту, посів третє місце на конкурсі 2023 AI Holiday Film Competition. Про це йдеться на сайті конкурсу.

«Я люблю кіно та мрію знімати кіно. Проте під час повномасштабного вторгнення в мене, як і у всіх українців, сильно змінились пріоритети. Останній рік мене надихнули технології штучного інтелекту та вразили своїм потенціалом. Адже зараз майже будь-хто може створити свою візуальну історію, не виходячи з дому та маючи обмежений бюджет. На своєму ютуб-каналі Yellow Medusa я створюю розважальні відео з інтерпретаціями відомих фільмів і за рік доволі непогано оволодів ШІ-технологіями для створення контенту. Тож коли почув про конкурс ШІ-фільмів, вирішив спробувати свої сили та втілити мрію, яку відкладав майже два роки — створити фільм, хоча б і ШІ-згенерований», — розповів Михайло MediaSapiens.

Він зазначив, що створив стрічку, використовуючи низку інструментів на базі нейронних мереж, а саме: Midjourney для генерації 2D-зображень, Runway Gen 2 — для анімації зображень, ElevenLabs — для озвучення, D-ID — для анімації облич, а також DALL E 3 та PixVerse.

«Для деяких кадрів я робив реальні фотографії на свій телефон, які потім оброблював та анімував за допомогою ШІ-програм. Наприклад, кадри з окопними свічками — в їх основі фотографії з кухні, де я та моя дружина Ельвіра виготовляємо окопні свічки. Також кадри головної героїні матері зі спини — це оброблені за допомогою ШІ фотографії моєї дружини у червоному светрі; кадри з котом — оброблені ШІ фотографії нашого кота. Такий комбінований процес допоміг точніше втілити задум, краще розказати історію», — додав Михайло Пеньєвський.

Зазначимо, конкурс AI Holiday Film Competition проводився вперше. Його загальний призовий фонд склав 7500 доларів. Конкурс заснували Curious Refuge — платформа для створення ШІ-відео та постачальник звукових доріжок Epidemic Sound. Оцінюючи конкурсні роботи, журі звертало увагу на цілісність історії, вміння працювати з нейронними мережами та звуковий дизайн.

Роботу Михайла Пеньєвського відзначили призом в 1 тис. доларів, бюджет знятого ним фільму «Привид Різдва» — у межах 100 доларів.

Нагадаємо, на Міжнародному форумі культурної дипломатії в Лондоні 4 грудня під час панелі «Культурна дипломатія в епоху передових технологій» продемонстрували відео, у якому британський драматург Вільям Шекспір та українська письменниця Леся Українка грають в асоціації під час спілкування в Zoom.

На фото — кадр з фільму «Привид Різдва», створеного за допомогою ШІ

Фото: Yellow Medusa / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду