Meta створить команду з протидії дезінформації та зловживанню ШІ на виборах у ЄС

Meta створить команду з протидії дезінформації та зловживанню ШІ на виборах у ЄС

11:00,
26 Лютого 2024
1066

Meta створить команду з протидії дезінформації та зловживанню ШІ на виборах у ЄС

11:00,
26 Лютого 2024
1066
Meta створить команду з протидії дезінформації та зловживанню ШІ на виборах у ЄС
Meta створить команду з протидії дезінформації та зловживанню ШІ на виборах у ЄС
Компанія також розширить інструменти для фахівців з перевірки фактів та протидії дезінформації.

Компанія Meta створить команду для боротьби з дезінформацією та зловживанням генеративним штучним інтелектом у межах підготовки до виборів до Європарламенту, які відбуватимуться на початку червня цього року. Про це компанія повідомила у своєму блозі.

«З наближенням виборів ми активуємо Виборчий оперативний центр, щоб виявляти потенційні загрози і вживати заходів для їх помʼякшення в режимі реального часу», — заявив керівник відділу з питань ЄС компанії Meta Марко Панчіні.

Зазначено, що експерти з усієї компанії з команд розвідки, даних, інженерії, досліджень, операцій, контент-політики та юридичних разом відстежуватимуть та оперативно реагуватимуть на прояви дезінформації та маніпуляцій, створених з допомогою ШІ.

Також Mеta, яка вже співпрацює з 26 незалежними організаціями в Європейському Союзі, що займаються перевіркою фактів та виявленням дезінформації і охоплюють 22 мови, додасть трьох нових партнерів у Болгарії, Франції та Словаччині.

«Напередодні виборів ми спростимо для всіх наших партнерів із перевірки фактів у всьому ЄС пошук і оцінку вмісту, пов’язаного з виборами, оскільки ми розуміємо, що швидкість особливо важлива під час екстрених новин. Ми використовуватимемо визначення ключових слів, щоб згрупувати пов’язаний вміст в одному місці, щоб спеціалісти з перевірки фактів могли його легко знайти. Наші партнери з перевірки фактів також підключаються до нашого нового дослідницького інструменту, Meta Content Library, який має потужні можливості пошуку, щоб допомогти їм у їхній роботі», — повідомила компанія.

Компанія повідомила, що у співпраці із Європейською мережею стандартів перевірки фактів (European Fact-Checking Standards Network) також розробляють кампанію з медіаграмотності для підвищення обізнаності громадськості про способи виявлення контенту, створеного штучним інтелектом, та дипфейків. Для фахівців з перевірки фактів, які працюють у Європі, готують освітній курс про способи та інструменти перевірки дезінформації, створеної за допомогою штучного інтелекту.

Додамо, група з 20 провідних технологічних компаній, серед яких Meta, Microsoft, OpenAI, на початку лютого оголосила про співпрацю, щоб протидіяти поширенню дезінформації, створеної за допомогою штучного інтелекту, під час виборів по всьому світу цього року.

Логотипи застосунків Meta на смартфоні / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду