ЦРУ запустило кампанію в Telegram та інших соцмережах для вербування росіян

ЦРУ запустило кампанію в Telegram та інших соцмережах для вербування росіян

10:12,
16 Травня 2023
1567

ЦРУ запустило кампанію в Telegram та інших соцмережах для вербування росіян

10:12,
16 Травня 2023
1567
ЦРУ запустило кампанію в Telegram та інших соцмережах для вербування росіян
ЦРУ запустило кампанію в Telegram та інших соцмережах для вербування росіян
Готових поділитися цінною інформацією запрошує і ФБР.

Американське Центральне розвідувальне управління створило телеграм-канал для отримання інформації від росіян. Сьогодні, 16 травня, у ньому оприлюднили відеоролик, який агітує росіян допомагати американським спецслужбам.

Співробітники ЦРУ, які беруть участь у проєкті, заявили CNN, що вторгнення Росії в Україну створило історичну можливість «для того, щоб росіяни прийшли до нас і надали інформацію, яка потрібна Сполученим Штатам».

За словами неназваного чиновника, в ЦРУ сподіваються, що росіяни, які працюють у чутливих сферах і мають доступ до цінної інформації, почують: «Ми розуміємо вас, можливо, краще, ніж ви думаєте».

В емоційному двохвилинному відео показані росіяни, які живуть своїм життям і обмірковують важливі рішення, — причому цільовою аудиторією, зважаючи на все, насамперед є співробітники урядових установ.

У потенційній цільовій групі, на думку ЦРУ, можуть бути тисячі або навіть десятки тисяч росіян, які проживають як усередині країни, так і за кордоном, і здатні «поділитися цінною інформацією» — у тому числі люди, які працюють у сферах кібербезпеки, технологій, фінансів, військові та дипломати.

Це відео також виклали і на інших соціальних медіаплатформах, зокрема в YouTube, Twitter, Instagram і Facebook.

Окрім відеозвернення в телеграм-каналі опублікували інструкцію, як анонімно та безпечно зв’язатися з ЦРУ. 

Колишній керівник контррозвідки ЦРУ Джеймс Олсон високо оцінив кампанію в соцмережах і зазначив, що сьогодні «ймовірно, найкращий період вербування росіян, який у нас був».

Своєю чергою Федеральне бюро розслідувань запустило аналогічний проєкт, націлений на росіян, які мешкають у Сполучених Штатах. Текстові повідомлення з пропозицією про співпрацю з ФБР, наприклад, почали отримувати всі люди, які входять і виходять із будівлі російського посольства у Вашингтоні.

У рекламі ФБР використано цитату Путіна російською мовою: «Ми готові слухати».

Російське посольство у зв'язку з цим написало у Twitter про «сміховинність» спроб «посіяти паніку та сприяти дезертирству співробітників» посольства.

«Давайте розкинемо сітку якомога ширше, ми візьмемо всіх, — прокоментував Олсон. — Ми можемо запропонувати їм захист. Ми можемо запропонувати їм безпеку. Ми можемо запропонувати їм повну анонімність. І ми можемо запропонувати їм пакет, який відповідає цінності інформації, яку вони надають».

Нагадаємо, 10 травня американське Федеральне бюро розслідувань заявило, що знешкодило провідну російську кібершпигунську програму Snake, яку використовувала Федеральна служба безпеки Росії.

Фото: CentralIntelligenceAgency / ютуб

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду