Apple звільнила топменеджера через невдалу цитату в TikTok

Apple звільнила топменеджера через невдалу цитату в TikTok

20:05,
30 Вересня 2022
4792

Apple звільнила топменеджера через невдалу цитату в TikTok

20:05,
30 Вересня 2022
4792
Apple звільнила топменеджера через невдалу цитату в TikTok
Apple звільнила топменеджера через невдалу цитату в TikTok
Компанія суворо стежить за том, що її співробітники розповідають у соцмережах.

Віцепрезидент Apple Тоні Блевінс був звільнений з компанії після того, як його грубий жарт в інтерв’ю став вірусним в TikTok. Про це повідомляє Bloomberg.

У відео, опублікованому 5 вересня, до Тоні Блевінса з Apple звернувся користувач TikTok і Instagram Деніел Мак у рамках серії, де він запитує власників дорогих автомобілів про їхню професію. Коли Мак запитав, чим Блевінс заробляє на життя, той відповів: «Я маю дорогі машини, граю в гольф і пещу жінок з великими грудьми, але я маю вихідні та великі свята». Ролик тривав 25 секунд.

Насправді Блевінс був віцепрезидентом із закупівель і відповідав за укладання угод з постачальниками та партнерами. Нещодавно він працював над супутниковою угодою компанії з Globalstar, вів переговори про стільникові модеми з Qualcomm і Intel і відповідав за зниження вартості багатьох важливих частин, які входять до мобільних пристроїв Apple. Він пропрацював в компанії 22 роки.

Скандальне відео зібрало понад 40 тисяч лайків в Instagram і 1,3 мільйона переглядів в TikTok. Після публікації ролика деякі члени відділу операцій і закупівель Apple, ім’я яких не розголошується, повідомили про це у відділ кадрів. Після цього компанія почала розслідування.

Блевінс визнав провину та покаявся. «Я хотів би щиро попросити вибачення перед усіма, кого образила моя помилкова спроба гумору», - сказав він в коментарі Bloomberg.

Як зазначило видання, насправді Блевінс лише невдало процитував персонажу з фільму «Артур» 1981 року, де головний герой Артур Бах описує власну кар’єру: «Я беру участь в автоперегонах, граю в теніс і пещу жінок, але у мене вихідні вільні, і я сам собі начальник».

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що гендиректор Yakaboo Іван Богдан звільнився через сексистський жарт.

Фото: tsdanielmac

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду