#tiktokmademereadit. Книжки, що стали популярними завдяки тіктоку

#tiktokmademereadit. Книжки, що стали популярними завдяки тіктоку

09:52,
31 Жовтня 2021
3565

#tiktokmademereadit. Книжки, що стали популярними завдяки тіктоку

09:52,
31 Жовтня 2021
3565
#tiktokmademereadit. Книжки, що стали популярними завдяки тіктоку
#tiktokmademereadit. Книжки, що стали популярними завдяки тіктоку
Хто сказав, що молодь не читає? Ось книжки, які стали бестселерами через те, що про них говорили, співали й танцювали в молодіжній соціальній мережі.

Тікток стрімко здобув популярність серед користувачів різного віку в усьому світі. Майданчик для демонстрації коротких відео дозволяє розширити спектр захоплень, дати волю фантазії й проявити акторські таланти. А також обмінятися враженнями про книжки.

Ще на початку 2021-го у виданні Insider писали про зростання популярності відео, в яких користувачі рекомендують книжки. Деякі відео стали віральними і принесли неймовірну популярність їхнім авторам.Редакція онлайн-видання про книжки Readmodo підготувала добірку книжок, що стали популярними завдяки тіктоку. І деякі з них можна почитати українською.

#tiktokmademereadit — книжки з тіктоку, вже перекладені українською

1.     «Дев’ятий дім» Лі Бардуґо

Лі Бардуґо — сучасна американська письменниця, чиї книжки в жанрі фентезі стали популярними одразу після виходу в 2012 році. Здається, кожна її книжка стає бестселером. І таким же бестселером у тіктоку став «Дев’ятий дім».

Книжка знайомить з історією дівчини Алекс. Алекс Стерн хоч і вчиться лише на першому курсі Єльського університету, але значно відрізняється від своїх однолітків. Її домівкою були задвірки Лос-Анджелеса, навчання у школі так і залишилося незакінченим, а дружити виходило лише з поганими хлопцями. У 20 років Алекс втрапила в моторошну бійню, виживши в якій, дівчина отримала шанс вступити в один із найпрестижніших університетів світу. У чому ж ховається істина, подвійний сенс, призначення? Які страшні таємниці зберігає Єль? Лі Бардуґо вміло перенесла нас у цей загадковий світ. Придбати книжку можна на сайті видавництва Vivat

2.     «Шістка воронів» Лі Бардуґо

Ще один бестселер від Лі Бардуґо. Десятки тисяч вподобань, тисячі косплеїв, ціла армія фанатів на тіктоку підносить «Шістку воронів» на нові щаблі популярності.

Ця книжка в жанрі фентезі від видавництва Vivat захоплює з перших сторінок і безповоротно занурює в загадковий Кеттердам. Отримавши нове замовлення з неймовірною нагородою, Каз Бреккер стикається з тими, хто стане його союзниками: із Стрільцем, новачком, не знайомим зі зброєю, чаклункою з особливим даром, мисливцем на відьом і гімнасткою з публічного будинку. Там починається шлях шістки Воронів, об’єднаних спільною справою. Сюжет оцінять усі, хто любить «Гру престолів», «Голодні ігри» й «Одинадцять друзів Оушена». Перевага книжки в тому, що тут гумор і жорстокість перебувають у балансі, а ось магія — просто повсюди. Придбати книжку можна на сайті видавництва

3.     «Цирцея» Мадлен Міллер

Ще один роман від видавництва Vivat. Мадлен Міллер — американська романістка, викладачка грецької мови та латини, лауреатка «Літературної премії Орандж» за роман «Пісня Ахілла», над яким працювала десять років. На жаль, роман «Пісня Ахілла» ще не побачив світ українською, але видавництво Vivat видало іншу книжку письменниці — «Цирцея». «Цирцея», як і «Пісня Ахілла», здобула популярність серед книжкових блогерів на тіктоку.

Роман «Цирцея» — це авторська версія давньої легенди про хитру і красиву чарівницю Цирцею, доньку бога Геліоса, — з одного боку, а з іншого — про жінку, чия мета — відвоювати своє місце в світі чоловіків. Цирцея володіє неймовірною силою навіть за мірками богів; силою, яка змусила здригнутися самого Зевса. Вигнанка в світі богів і чужа в світі людей — вона мусить визначитися, до якої сторони належить, адже глибоко в душі вона така ж, як і ми. Придбати книжку можна на сайті видавництва Vivat

4.     «Веріті» Колін Гувер

Колін Гувер — авторка бестселерів №1 за версією New York Times, написала одинадцять романів, перший із яких був опублікований у 2012 році. Авторка відома вмінням викликати сльози та переживання читачів у своїх романах. На тіктоку популярні декілька книжок авторки, українською перекладена одна з них — «Веріті».

Історія розповідає про Лоуен Ешлі, котра, зазнавши серйозних фінансових труднощів, змушена прийняти пропозицію від чоловіка письменниці Веріті Кроуфорд стати співавторкою її роману, оскільки Веріті, переживши важку аварію, не встає з ліжка й не реагує на зовнішній світ. Яку таємницю відкриє випадково знайдений у письменниці рукопис? Чи справді вбивця серед них? Придбати книжку можна на сайті видавництва «Рідна мова».

5.     «Двір шипів і троянд» Сара Дж. Маас

Фентезі-історія, вигадана американською авторкою Сарою Дж. Маас, неодноразовою лауреаткою премії Goodreads Choice Award. Вона оповідає про мисливицю, про те, яку ціну вона заплатить за життя, відібране у тварини, з якими силами зіткнеться і як надійде, потрапивши в магічні землі разом із Тамліном — одним із смертельно небезпечних і безсмертних Фейрі. Ненависть, від якої до кохання всього лише крок. Моторошна, давня тінь хоче знищити чудові землі Тамліна. І лише дівчині під силу врятувати цей світ. Придбати книжку можна на сайті видавництва Vivat.

6.     «Таємна історія» Донна Тартт

Тікток дав поштовх новій хвилі популярності американської письменниці, лауреатки Пулітцерівської премії за роман «Щиголь», Донни Тартт. Йдеться про «Таємну історію» — психологічний трилер, який українською видав КСД. За сюжетом, дев’ятнадцятирічний Річард Пейпен приїжджає з Каліфорнії в невеликий коледж у Вермонті, щоб вивчити давньогрецьку мову. Його нові друзі розумні, багаті й повністю захоплені античною культурою, через що вважають себе особливою кастою хранителів знань. Дружба тріщить під натиском сучасного світу. Відбувається вбивство. І лише через багато років Річард намагається осмислити те, що трапилося, відтворюючи кожен із днів свого студентського життя. Придбати книжку можна на сайті видавництва КСД.

Популярні на тіктоку книжки, які ще не переклали українською

Відео з цими книжками збирають сотні тисяч лайків та ще більше переглядів. Сподіваємось, українські читачі теж матимуть згоду почитати рідною мовою історії, що підірвали BookTok, а поки що представляємо короткий опис трьох таких книжок:

1.     «Seven Husbands of Evelyn Hugo» Taylor Jenkins Reid («Сім чоловіків Евелін Гюго» Тейлор Дженкінс Рід)

Підстаркувата голлівудська ікона кіно Евелін Гюго готова розповісти правду про своє гламурне та скандальне життя. Захоплено слухаючи історію актриси, авторка Монік починає відчувати реальний зв’язок із легендарною зіркою, чиє життя перетинається із власним життям Монік трагічними та незворотними шляхами.

2.     «It Ends With Us» Colleen Hoover («Це закінчується разом з нами» Колін Гувер)

Історія Лілі, котра пройшла довгий шлях від маленького містечка у штаті Мен до Бостона, де вона почала власний бізнес. Історія почуттів між героїнею та чудовим нейрохірургом Райлом Кінкейдом. Нові стосунки змушують повертатися до спогадів про її перше кохання та зв’язок із минулим. Що робити героїні з новим почуттям, коли в її житті знову з’являється минуле?

3.     «The Invisible Life of Addie LaRue» V. E. Schwab («Невидиме життя Едді ЛаРу» В. Е. Шваб)

В обмін на вічне життя молода жінка стикається з прокляттям невидимки — її забудуть усі, кого вона зустріне. Так починається незвичайне життя Едді ЛаРу і захоплива пригода, що проходить крізь століття й континенти, історію й мистецтво, коли молода жінка дізнається, як далеко вона мусить піти, щоб залишити свій слід у світі.

Головне зображення Sydney Wolfe

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду