Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 25-26 квітня 2024 року — резюме

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 25-26 квітня 2024 року — резюме

15:00,
7 Травня 2024
925

Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 25-26 квітня 2024 року — резюме

15:00,
7 Травня 2024
925
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 25-26 квітня 2024 року — резюме
Яким був ефір спільного телемарафону «Єдині новини» 25-26 квітня 2024 року — резюме
Про що та як розповідали в ефірних блоках каналів «Ми — Україна», Першого каналу Суспільного, «Інтер», ICTV та СТБ, «Рада» і «1+1» — стисло.

Повний огляд читайте тут.

Ефірна сітка каналів

Структура ефірного блоку каналу «Ми — Україна» була звичною для ранкового слота: до 10-ї ранку щогодини було по два 10-хвилинних випуски новин (на початках годин і на 30-х хвилинах), з 10-ї ранку години починалися випусками новин (один був 12 хвилин, другий 16), продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру Першого каналу Суспільного була звичною для денного слота: ефірні години починалися випусками новин (то по 30, то по 15 хвилин), продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру каналу «Інтер» була звичною для вечірнього слота: ефірні години починалися 13-хвилинними випусками новин, продовжувалися гостьовими студіями. О 20-й був годинний підсумковий випуск, наступна година була гостьовою.

Структура ефіру каналів ICTV та СТБ була звичною: 15-хвилинні випуски новин чергували з 25-хвилинними розмовними студіями, часом замість гостей показували фільми. Не було випуску новин на «звичному» місці об 11:30, бо там було велике ексклюзивне записане інтерв’ю.

Структура ефіру каналу «Рада» була звичною для денного слота — ефірні години починалися з випусків новин (різного хронометражу, то по 15, то по 11, а то по 21 хвилині), продовжувалися гостьовими студіями.

Структура ефіру каналу «1+1» була звичною для вечірнього слота: перші дві години починалися випусками новин (30- й 15-хвилинним), о 20-й був підсумковий випуск, який тривав 1 годину і 15 хвилин, далі був документальний фільм і гостьова студія.

Основні теми дня

25 квітня

Бої на різних ділянках фронту. В ефірі каналу «Ми — Україна» було добове зведення Генштабу від речника Андрія Ковальова. Говорили в студії з офіцером артилерії 4-ї бригади НГУ «Рубіж» Володимиром Назаренком і з командиром батальйону безпілотників 3-ї окремої штурмової бригади Вадимом Мазевичем. У проаналізованому ефірі Першого каналу Суспільного про події на фронті насправді згадували небагато, лише короткими зведеннями Генштабу в новинах. У студії говорили лише з речником ОСУВ «Хортиця» Назаром Волошиним. В ефірі каналу «Інтер» був фронтовий репортаж про бої за Часів Яр і оглядовий сюжет про події на різних ділянках фронту. В гостьовій студії говорили з командиром взводу розвідки бригади «Рубіж» Максимом Матвійчуком.

Остаточне розблокування американської допомоги й оголошений перший пакет зброї. В ефірі «Ми — Україна» було два оглядових сюжети. В гостьових студіях говорили з полковником запасу Сергієм Грабським, експертом Ради зовнішньої політики «Українська призма» Олександром Краєвим, політологом Олегом Саакяном і колишнім послом України в США Олегом Шамшуром. У новинах Першого каналу Суспільного був оглядовий сюжет, у гостьових студіях тему обговорювали з речником ОСУВ «Хортиця» Назаром Волошиним, полковником запасу Петром Черником, політичним експертом Тарасом Загороднім і з колишнім речником Генштабу Владиславом Селезньовим. У проаналізованому ефірі каналу «Інтер» було пряме ввімкнення з Вашингтона, в гостьовій студії тему обговорювали з політологом Олегом Лісним.

Припинення видачі паспортів українським чоловікам за кордоном. В ефірі каналу «Ми — Україна» тему не згадували. В ефірі Першого каналу Суспільного в новинах наводили коментарі правозахисників і військових. У гостьових студіях тему по-справжньому контроверсійно обговорювали з народними депутатками Іриною Фріз із «Європейської солідарності» та з позафракційною Оксаною Савчук, запрошували також до обговорення теми представників «Слуги народу» і МЗС, але ті не відгукнулися. В ефірі каналу «Інтер» був оглядовий сюжет. У гостьовій студії тему обговорювали з командиром взводу розвідки бригади «Рубіж» Максимом Матвійчуком і адвокаткою Катериною Аніщенко.

26 квітня

Бойові дії на різних ділянках фронту. В ефірі каналів ICTV та СТБ був фронтовий репортаж із Часового Яру. В студії про події на фронті говорили з речником Генштабу Андрієм Ковальовим, пресофіцеркою 47-ї окремої мехбригади Анастасією Блищик і з командувачем Десантно-штурмових військ Ігорем Скибюком. В ефірі каналу «Рада» в новинах були лише короткі повідомлення. В гостьових студіях говорили з речником ОСУВ «Хортиця» Назаром Волошиним, речником 26-ї артилерійської бригади Олегом Калашниковим і командиром батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Євгеном Дульським. У проаналізованому ефірі каналу «1+1» був репортаж про бої десантників на Авдіївському напрямку. В гостьових студіях ситуацію на фронті обговорювали з воєнним експертом Михайлом Самусем і з бійцем 12-ї бригади «Азов» Богданом Равліковським.

Засідання у форматі «Рамштайн» і анонсований США пакет зброї. В ефірі каналів ICTV та СТБ подію в новинах анонсували, обговорювали очікування з заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Єгором Чернєвим. На «Раді» перебіг «Рамштайну» висвітлювали короткими повідомленнями й синхроном президента Зеленського. Говорили про це з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком. В ефірі каналу «1+1» було два прямих ввімкнення з США. Обговорювали тему з речником Міністерства оборони Дмитром Лазуткіним.

Евакуація двох лікарень у Києві у зв’язку із загрозою ворожого ракетного удару. Це сталося вдень під час ефірного блоку каналу «Рада», але канал до 18-ї години так і не повідомив про це. Як мені не дивно, але і в ефірі каналу «1+1» події не приділили належної уваги. В основному випуску новин було лише коротке БЗ.

Новинна складова ефірів

Новинна складова каналу «Ми — Україна» була традиційно ніякою в репортажній частині — лише один репортажний сюжет і жодного прямого ввімкнення. У гостях побувало 4 ньюзмейкери. Репортаж був про прощання з двома загиблими бойовими медиками в Києві.

Новинна складова чотирьох годин ефіру Першого каналу Суспільного була такою: 4 репортажні сюжети, одне пряме ввімкнення (ще одне було неновинним). У гостях побувало 6 ньюзмейкерів. Репортажі були про примусову евакуацію з прикордонних населених пунктів Харківської області, про наслідки ворожого ракетного удару по Смілі на Черкащині, про наслідки ворожих обстрілів Херсонщини та про водопілля на Черкащині. Пряме ввімкнення було про від’їзд українських виконавиць на «Євробачення».

Новинна складова проаналізованих чотирьох годин ефіру каналу «Інтер» була такою: 6 репортажних сюжетів і 5 прямих ввімкнень. У гостях побувало 6 ньюзмейкерів. Репортажні сюжети були про бої за Часів Яр, про наслідки ворожого обстрілу Харкова ракетами, про евакуацію людей з фронтової Красногорівки на Донеччині, про вишкіл мобільних груп ППО на Одещині, про суд з обрання запобіжного заходу міністру Сольському і про боротьбу з браконьєрським виловом риби на Полтавщині. Прямі ввімкнення були про наслідки ракетного удару по Смілі на Черкащині, про наслідки ворожих обстрілів Сумщини та Дніпропетровщини, про вибух у Миколаєві при перевантаженні зброї військовими та про перший пакет американської збройової допомоги.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналів ICTV та СТБ була такою: 4 репортажні сюжети, прямих ввімкнень не було. У розмовних студіях побувало 8 ньюзмейкерів. Репортажі були про бої 92-ї бригади під Часовим Яром, про початок розмінування за допомогою собак на Миколаївщині, про визначення кращих роботодавців України за версією видання «Forbes» і спецрепортаж про ситуацію на Чорнобильській АЕС після окупації.

Новинна складова чотирьох годин ефіру каналу «Рада» була такою: 4 репортажні сюжети, 2 прямі ввімкнення (ще одне було неновинним). У гостях побувало 7 ньюзмейкерів. Репортажі були про евакуацію людей із прифронтового села Новоолександрівка на Донеччині, про бойові тренування мобільних вогневих груп ППО на Одещині, про проєкт «День після війни» у Київському держуніверситеті та про людей, які живуть у зоні відчуження. Обидва репортажні прямі ввімкнення були про авіаудар ворога по Дергачах на Харківщині.

Новинна складова проаналізованих чотирьох годин ефіру каналу «1+1» була такою: 5 репортажних сюжетів, 2 прямих ввімкнення. В гостях побувало 2 ньюзмейкери. Репортажі були про бої десантників на Авдіївському напрямку, про прощання в Луцьку із загиблим головним сержантом бригади «Хартія», про суд між двома жінками за виплати безвісти зниклого бійця, про фестиваль «Книжкова країна» в Києві та про життя уманців, що втратили домівки внаслідок удару ворога по багатоповерхівці у квітні 2023 року. Обидва прямі ввімкнення були про засідання контактної групи «Рамштайн».

Гостьові студії

У гостях на каналі «Ми — Україна» цього дня побувало 15 людей: 4 ньюзмейкери, 3 речники, 5 експертів і 3 учасники подій. З в.о. держпідприємства «Гарантований покупець» Артемом Некрасовим говорили про ситуацію в енергосистемі. З народним депутатом Сергієм Нагорняком говорили про висунення російського олігарха Варданяна до списку номінантів на Нобелівську премію миру. З головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим говорили про наслідки ворожого обстрілу Харкова. З першою заступницею голови Черкаської ОВА Наталією Кравченко говорили про наслідки падіння уламків збитої ракети в Черкаському районі. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті, вороже влучання в Одесі, склад оголошеного пакету військової допомоги від США, причини зміни позиції республіканців і Трампа щодо війни в Україні, проблеми з посиленням протиповітряної оборони України, блокування ворожих проросійських ютуб-каналів, прогнози щодо Саміту миру, позицію Китаю щодо війни в Україні та інші теми.

У гостьових студіях Першого каналу Суспільного протягом чотирьох годин ефіру побувало 16 людей: 6 ньюзмейкерів, один речник, 7 експертів, журналіст і учасниця подій. З міністром фінансів Сергієм Марченком говорили про транш від Євросоюзу в 1,5 млрд євро. З народними депутатами Михайлом Цимбалюком і Лесею Забуранною говорили про зростання середньої пенсії в Україні та реформування пенсійної системи. З народними депутатками Іриною Фріз і Оксаною Савчук говорили про постанову Кабміну щодо припинення видачі документів чоловікам за кордоном. Із членом Ради НБУ Василем Фурманом говорили про причини зростання обігу готівкової гривні. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті, перший пакет американської військової допомоги, надання американцями ракет ATACMS Україні, заяви ворога щодо введення в стрій комплексів С-500, стримування наступного російського наступу, спроби Росії зірвати Саміт миру та інші теми.

У гостях на каналі «Інтер» протягом чотирьох годин побувало 11 людей: 6 ньюзмейкерів, 5 експертів і один учасник подій. З головами ОВА Володимиром Артюхом і Олегом Синєгубовим говорили про наслідки ворожих обстрілів відповідно Сумщини й Харківщини. Із заступником міністра енергетики Миколою Колісником говорили про стан енергосистеми. З нардепом Віталієм Безгіним обговорили ухвалений закон про міжнародне співробітництво місцевого самоврядування. З головою правління НАК «Нафтогаз України» Олексієм Чернишовим говорили про нарощування компанією видобутку газу. З Уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем говорили про повернення викрадених Росією українських дітей за посередництва Катару. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті, припинення видачі паспортів чоловікам за кордоном, перший пакет американської допомоги, візит Блінкена до Китаю та інші теми.

У розмовних студіях каналів ICTV та СТБ протягом чотирьох годин ефіру побувало 12 гостей: 8 ньюзмейкерів, 3 речники й один експерт. З директором компанії «Укрнафта» Сергієм Корецьким говорили про готовність галузі постачання пального до зростання попиту на пальне через імовірні відімкнення електрики. Із заступником голови Комітету ВР з питань нацбезпеки Єгором Чернєвим говорили про очікування від засідання у форматі «Рамштайн». З головою Куп’янської РДА Андрієм Канашевичем говорили про наслідки ворожих обстрілів Куп’янська та району. З головою Херсонської ОВА Олександром Прокудіним — про наслідки ворожих обстрілів області. З заступником голови Держагентства з управління зоною відчуження Максимом Шевчуком говорили про стан зони відчуження після окупації. З керівником«Енергоатому» Петром Котіним говорили про ситуацію на Запорізькій АЕС. З головою Комітету ВР із питань організації держвлади Оленою Шуляк говорили про стратегію держави в подоланні проблеми з будівельним сміттям. З командувачем Десантно-штурмових військ Ігорем Скибюком говорили про сучасну війну та сучасну українську армію. З іншими гостями обговорювали ситуацію на фронті, пакет збройової допомоги від США, ситуацію з імунізацією українців за два роки війни та інші теми.

У гостьових студіях каналу «Рада» побувало протягом чотирьох годин ефіру 14 людей: 7 ньюзмейкерів, 4 речники, один експерт і 2 учасники подій. Із заступницею міністра фінансів Ольгою Зиковою говорили про фінансову допомогу США. З міністеркою соціальної політики Оксаною Жолнович говорили про стратегію уряду з покращення демографічної ситуації в Україні. З головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком говорили про підсумки роботи парламенту за тиждень. З нардепом Олегом Бондаренком говорили про потенціал зони відчуження. З міністром захисту довкілля Русланом Стрільцем, із заступником голови Держагентства з управління зоною відчуження Максимом Шевчуком і нардепом Володимиром Арешонковим говорили про ліквідацію наслідків окупації ЧАЕС. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, наслідки ворожих обстрілів населених пунктів, ситуацію на українсько-польському кордоні, очікування від чергового «Рамштайну», посилення української ППО та інші теми.

У гостьових студіях каналу «1+1» протягом чотирьох годин ефіру побувало 10 гостей: 2 ньюзмейкери, один речник, 4 експерти й 3 учасники подій. Із заступником міністра енергетики Миколою Колісником говорили про продовження урядом пільгового тарифу на електроенергію для населення. З головою правління НАК «Нафтогаз України» Олексієм Чернишовим говорили про підвищення ціни на газ для населення. З іншими гостями обговорювали ситуацію на різних ділянках фронту, новий пакет американської збройової допомоги, підсумки засідання контактної групи «Рамштайн», воєнне значення надання Україні далекобійних ракет ATACMS, візит Блінкена до Китаю та зміну американської політики щодо Китаю, значення українських ударів по Росії для впливу на політику США, резолюцію Європарламенту щодо нелегітимності Путіна та інші теми.

Представлення різних фракцій парламенту в гостьових студіях марафону (в межах повних ефірів каналів) було таким: представники фракції «Слуга народу» мали 6 запрошень до ефіру (Сергій Нагорняк на «Ми — Україна», Леся Забуранна на Першому каналі Суспільного, Віталій Безгін на «Інтері», Єгор Чернєв і Олена Шуляк на ICTV та СТБ, Олег Бондаренко на «Раді»), до цього можна додати формально позафракційного спікера парламенту Руслана Стефанчука на «Раді». Деякі інші фракції та депгрупи були представлені по одному разу — «Батьківщина» (Михайло Цимбалюк на Першому каналі Суспільного), «Європейська солідарність» (Ірина Фріз там же), група «Довіра» (Володимир Арешонков на «Раді») і позафракційна Оксана Савчук (на Першому каналі Суспільного). В ефірі «1+1» народних депутатів цього дня не було. На каналі «Рада» в традиційному опитуванні народних депутатів було двоє «слуг народу» й один представник депгрупи «За майбутнє», в бюлетені «Парламентський тиждень» слово надавали двічі представникам «Слуги народу», двічі — «Голосу», двічі — представникам депгрупи «За майбутнє» і один раз представниці «Європейської солідарності».

Порушення стандартів

Стандарти журналісти каналу «Ми — Україна» порушували 284 рази, це по 71 порушенню на годину ефіру або ж більш як по порушенню щохвилини в середньому. Найчастіше — 151 раз — порушували стандарт відокремлення фактів від думок. Найбільше було суб’єктивних думок журналістів у новинах і новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності порушували 69 разів, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. 33 рази порушували стандарт простоти подачі інформації, найбільше було відео без інтершуму в сюжетах і БЗ. З 21 порушення стандарту точності більшістю були невідповідності між картинкою і текстом. Крім того, 10 разів порушували стандарт доступності подачі інформації. Інші стандарти не порушували.

Журналісти Першого каналу Суспільного порушували стандарти 109 разів (це більш як по 27 порушень на годину ефіру в середньому). Найчастіше порушували стандарт достовірності — 47 разів, більшістю з цих порушень були «посилання» на телеграм-канали та сторінки в соцмережах. Стандарт відокремлення фактів від думок порушували небагато — 24 рази, майже все це були оцінки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. 21 раз було порушено стандарт точності, більшістю з цих порушень були невідповідності картинки й тексту в БЗ та сюжетах. Крім того, 9 разів порушили стандарт доступності подачі інформації та 8 разів стандарт повноти. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Інтер» порушували 428 разів протягом чотирьох годин, це по 107 порушень на годину ефіру і більш як по 1,5 порушення щохвилини. Найчастіше традиційно порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 271 раз. Більшістю з цих порушень були суб’єктивні думки (головно оцінки) журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій. Стандарт достовірності було порушено 114 разів, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на авторство суб’єктивних думок і таких самих псевдо на джерела фактів. Стандарт точності порушували 28 разів, найбільше було невідповідностей між картинкою і текстом у сюжетах і БЗ. Крім того, 9 разів порушили стандарт доступності подачі інформації та 6 разів — стандарт її повноти. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналів ICTV та СТБ порушували 232 рази (це по 58 порушень щогодини в середньому). І вже другий тиждень поспіль цей показник дуже відчутно в кращий бік відрізняється від раніше «звичного». Наприклад, у першому кварталі цього року щогодини в середньому було більш як по 89 порушень. Майже вдвічі менше в ефірі медіагрупи стало порушень стандарту відокремлення фактів від думок і відчутно менше — порушень стандарту достовірності. Вважаю це дуже позитивною тенденцією і тримаю кулаки, щоб це не виявилося випадковістю. У проаналізованому ж ефірі 26 квітня стандарт відокремлення фактів від думок було порушено 143 рази, майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. 58 разів порушували стандарт достовірності, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. Стандарт точності було порушено 27 разів, майже все це були невідповідності між картинкою і текстом у БЗ і сюжетах. Крім того, було 3 порушення стандарту повноти інформації й одне порушення стандарту доступності її подачі. Інші стандарти не порушували.

Стандарти журналісти каналу «Рада» порушували протягом чотирьох годин ефіру 262 рази. Це по 65,5 порушення на годину ефіру або ж більш як по порушенню щохвилини в середньому. Найчастіше порушували стандарт відокремлення фактів від думок — 142 рази, більшістю з цих порушень були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах і в новинних елементах гостьових студій, утім доволі часто ведучі гостьових студій не авторизували власних міркувань. Стандарт достовірності порушували 63 рази, найбільше було узагальнених розмитих псевдопосилань на джерела фактичної інформації. Із 25 порушень стандарту точності майже три чверті були невідповідністю картинки й тексту в новинних матеріалах. 18 разів порушували стандарт доступності подачі інформації. І 13 разів — стандарт повноти інформації.

Стандарти журналісти каналу «1+1» порушували 350 разів. Це по 87,5 порушення на годину ефіру в середньому або ж майже по 1,5 порушення щохвилини. Найбільше порушували традиційно стандарт відокремлення фактів від думок — 228 разів. Майже все це були суб’єктивні оцінки журналістів у новинах. 79 разів порушували стандарт достовірності інформації. Найбільше було картинок, узятих із телеграм-каналів і сторінок у соцмережах, а також узагальнених псевдопосилань на авторство суб’єктивних думок. Стандарт точності було порушено 30 разів, більшістю з цих порушень були невідповідності картинки й тексту в БЗ і сюжетах. Крім того, 10 разів було порушено стандарт повноти інформації, двічі — стандарт доступності її подачі й було одне порушення стандарту оперативності.

Інші позиції

В ефірі марафону не повідомлялося про такі події / теми дня:

25 квітня

Унаслідок російського удару на Донеччині загинули троє залізничників.

Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію, — Мінвідновлення.

Влада хоче викинути Суспільного мовника з вечірніх ефірів телемарафону.

У пункті прийому брухту на Львівщині стався вибух і загинуло двоє людей.

За кордоном повістки вручати не будуть, — речник Міноборони.

ТЦК працюють цілодобово, — Сухопутні війська.

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим ексголову Рахункової палати Пацкана.

26 квітня

У Херсоні завершили процес перейменування російських топонімів.

На Харківщині дрон влучив в автівку волонтерів, двоє поранених.

Поліція та СБУ прийшли з обшуками до «Київтеплоенерго», робота підприємства заблокована.

Розвідка Британії: росіяни прискорили просування біля Авдіївки.

ЗСУ відвели танки «Абрамс» із фронту через загрозу російських безпілотників, — АР.

На фронті загинула військовослужбовиця і журналістка Алла Пушкарчук.

Російські військові вбили на окупованій Херсонщині «голову села» і ще чотирьох людей.

У проаналізованому ефірі каналу «Інтер» був один прояв політичного піару — класичний «паркет» про виступ першої леді Олени Зеленської на книжковому фестивалі.

У проаналізованому ефірі каналу «Рада» було 4 прояви політичного піару. Всі чотири були класичними «паркетами»: про те, що Верховна Рада «знайшла кошти» для «чорнобильців», про зустріч голови ВР Руслана Стефанчука з міністеркою закордонних справ Латвії, про участь першої леді Олени Зеленської у презентації соціальної програми в Славутичі та про засідання Кабміну з синхроном прем’єра Дениса Шмигаля.

У проаналізованому ефірі каналу «1+1» двічі показували класичний «паркет» про відвідини президентом і першою леді Зеленськими Чорнобильської АЕС до роковин катастрофи.

Проявів політичного піару у проаналізованих ефірах каналів «Ми — Україна», Перший канал Суспільного, ICTV та СТБ не було.

Російських пропагандистських наративів у проаналізованому ефірі каналу «Інтер» не було, новини вела токсична ведуча каналу.

Російських пропагандистських наративів у проаналізованому ефірі каналу «Рада» цього дня не було, натомість ефіри вели всі 4 токсичних ведучих каналу.

Російських пропагандистських наративів і токсичних медіаперсонажів у проаналізованих ефірах інших каналів не було. 

Скриншот відео: «ТСН» / ютуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду