«1+1» розповів, як Порошенко з родиною розкішно відпочивав і спілкувався російською — моніторинг

«1+1» розповів, як Порошенко з родиною розкішно відпочивав і спілкувався російською — моніторинг

13:41,
22 Січня 2021
8961

«1+1» розповів, як Порошенко з родиною розкішно відпочивав і спілкувався російською — моніторинг

13:41,
22 Січня 2021
8961
«1+1» розповів, як Порошенко з родиною розкішно відпочивав і спілкувався російською — моніторинг
«1+1» розповів, як Порошенко з родиною розкішно відпочивав і спілкувався російською — моніторинг
Єдине джерело «новини» — відео з анонімного телеграм-каналу, а з Порошенком поспілкуватись навіть не намагались.

Телеканал «1+1» присвятив сюжет відпочинку лідера «Європейської солідарності» і колишнього президента Петра Порошенка в Еквадорі. Наголос у матеріалі зробили на секретності й дорожнечі відпочинку, а також на тому, що Порошенки спілкувались російською. Єдиним джерелом для матеріалу стало відео з анонімного телеграм-каналу. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних новин за 11—17 січня.

Сюжет Валерії Ковалінської вийшов в ефір 13 січня: 

 У матеріалі чимало авторських оцінок та специфічних акцентів: «заскочили в аеропорту», «дружина Марина з сумкою елітного бренду "Луї Віттон", «спілкуються російською», «після публікації про відпочинок родини Порошенків серед ночі під охороною поліції Еквадору пасажири яхти терміново покинули борт та переїхали в один з готелів міста». Джерелом відео з аеропорту є анонімний телеграм-канал «Карточный офис». До самого Порошенка або членів його родини з проханням про коментар не звертались — або, принаймні, згадок про це в коментарі немає.

Туристична менеджерка, до якої звернулась авторка сюжету, оцінила відпочинок на Галапагоських островах щонайменше в чотири тисячі доларів із людини. Нагадаємо, Forbes цього року оцінив статки Петра Порошенка в 1,4 мільярда доларів. Також у сюжеті йдеться про яхту, на якій Порошенка нібито бачили місцеві журналісти, та про ділові зустрічі, пов’язані з кондитерським бізнесом колишнього президента.

Ще одна сцена, яку включили в сюжет також із використанням відео анонімного телеграм-каналу — намагання невідомого чоловіка, якого назвали ветераном війни на Донбасі, поговорити з Порошенком і висловити йому претензії щодо розкішного відпочинку. У сюжеті є лише невеликий уривок розмови, втім із інших джерел відомо, що чоловік поводився агресивно і зрештою в Амстердамі, де приземлився літак, обматюкав Порошенка. Анонімний телеграм-канал називає чоловіка «націонал-патріотом Максимом Ярошем із полку Азов» (це реальна людина), не уточнюючи, за яких обставин він опинився в одному літаку з Порошенком. Історію про «напад нациста на Порошенка» широко розповсюдили російські та проросійські українські медіа, зокрема ресурси Анатолія Шарія та Віктора Медведчука.

Більше про тенденції та маніпуляції в новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

Фото: YouTube

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Iren
00:25 / 24.01.2021
Скільки коштують медіабляді з каналу г+г.Колись був канал,а зараз помийниця,і вигрібна смердюча яма.
Скрипочка
18:05 / 23.01.2021
Все правильно бубочка хороший
Вячеслав
16:53 / 23.01.2021
Відчепіться від того Порошенко! Він був багатий до президенства і після.Покажіть краще як ваш Зеленський за два роки 7 разів відпочив. І доречі не за свої кошти, а за державні. 1+1 це помийна яма. Ні совісті, ні моралі!
Ульяна
16:33 / 23.01.2021
Ви смішні. Порошенко більше не Президент. Він свої 5ть років відпрезиденствував і ви його мало живцем не з'їли, що він з сім' єю 3 дні відпочивав. А ще він бізнесмен і тепер має право відпочивати хоч намісяці і за мільярди. А от покриваємий вами так званий сьогоднішній вже б'є всі рекорди по відпочиваємості, тим паче в локдауни і в час, коли країна переживає війну і надкризу.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду