Не всі канали пояснили в новинах, що не так зі Шкарлетом — моніторинг

Не всі канали пояснили в новинах, що не так зі Шкарлетом — моніторинг

14:08,
26 Грудня 2020
4235

Не всі канали пояснили в новинах, що не так зі Шкарлетом — моніторинг

14:08,
26 Грудня 2020
4235
Не всі канали пояснили в новинах, що не так зі Шкарлетом — моніторинг
Не всі канали пояснили в новинах, що не так зі Шкарлетом — моніторинг
А 5 канал назвав новопризначеного міністра освіти і науки «Табачником часів Зеленського».

Телеканали «Інтер» та «112» у праймових новинах не пояснили глядачам суть претензій до кандидатури міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, проти призначення якого виступала прозахідна опозиція. Натомість 5 канал назвав новопризначеного міністра «Табачником часів Зеленського». Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 14—20 грудня 2020 року.

Про призначення Сергія Шкарлета, який доти виконував обов’язки міністра, повноцінним міністром повідомили в новинах усі канали, що входять до моніторингової вибірки «Детектора медіа». З них найповніше пояснило суперечності, що виникли в народних депутатів щодо призначення Шкарлета, Суспільне. 5 канал найбільше цитував «Європейську солідарність» та «Голос», які висловлювались проти Шкарлета; радше критичним був і матеріал «1+1». Позицію «Голосу» подали й на ICTV, де представники партії звинуватили народних депутатів від «Опозиційної платформи — За життя» у порушенні процедури голосування («кнопкодавстві»). «Україна» згадала, що Шкарлета звинувачували у плагіаті.

Зовсім інший підхід продемонстрували два канали, що належать членам ОПЗЖ — партії, яка переважно підтримала Шкарлета. Канал «112» повідомив, що «після обрання зала під куполом парламенту вибухнула одночасно оваціями і криками обурення», але ні слова не сказав про причини такої реакції. Також у новинах цього каналу не уточнили, які саме партії зареєстрували проєкт постанови про звільнення міністра — назви «Європейської солідарності» та «Голосу» не згадали.

«Інтер» нічого не згадав про неоднозначність кандидатури Шкарлета, натомість у сюжеті пролунало твердження, що призначення не стало сюрпризом, адже новий міністр виконував обов’язки вже півроку. В сюжеті процитували представника «Голосу», який критикував формування бюджету на освіту, однак без критики самого Шкарлета. Представник ОПЗЖ Юрій Бойко висловився нібито критично, однак суть його критики стосувалась не Сергія Шкарлета, а Офісу президента, що нібито перебрав на себе функції уряду. Про участь більшості фракції ОПЗЖ в обранні міністра «Інтер» не згадав.

Більше про тенденції та маніпуляції в теленовинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван
14:51 / 26.12.2020
На жаль, всі оці шкарлети, татарови тощо - умовно не що інше, як каміння, прив`язане до ніг президента, кинутого у водойму.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду