Канали Пінчука демонструють посилення симпатії до «Голосу» — моніторинг

Канали Пінчука демонструють посилення симпатії до «Голосу» — моніторинг

17:46,
14 Січня 2021
3642

Канали Пінчука демонструють посилення симпатії до «Голосу» — моніторинг

17:46,
14 Січня 2021
3642
Канали Пінчука демонструють посилення симпатії до «Голосу» — моніторинг
Канали Пінчука демонструють посилення симпатії до «Голосу» — моніторинг
«Слугу народу» в новинах у грудні хвалили менше, ніж у листопаді, а ось позитиву про «Голос» відчутно побільшало.

Кількість позитивних матеріалів про партію «Слуга народу» в грудні зменшилася більше, ніж у 5 разів в порівнянні з листопадом – з 16 до 3 матеріалів. Натомість позитивних матеріалів про партію «Голос» побільшало в 2,5 рази: з 6 в листопаді до 15 в грудні. Про це йдеться в підсумках моніторингу телевізійних новин в грудні 2020 року.

Зменшення кількості позитивних згадок про президентську політичну силу можна пояснити відсутністю передвиборчої потреби — вибори, які в листопаді ще тривали в низці великих міст, завершилися. По одній позитивній згадці про партію було зафіксовано в новинах «Інтера», «України» та ICTV. Єдиний зафіксований у грудні негативний матеріал про «Слуг» вийшов на «Інтері». Всього кількість згадок про партію зменшилася не суттєво – з 148 до 129 матеріалів, що дозволило їй залишитися найпопулярнішою в медіа. Найменше про партію влади згадував канал СТБ: лише тричі за місяць (для порівняння, Суспільне — 19 разів).

Зменшилася і загальна кількість згадок про «Опозиційну платформу — За життя», «Європейської солідарності», «Голосу» та «За майбутнє». Натомість кількість сюжетів і повідомлень, де фігурували представники партії «Батьківщина», зросла з 55 в листопаді до 86 в грудні.

Кількість позитивних сюжетів про «ЄС», «Батьківщину» та «За майбутнє» зменшилася. А ось позитивних згадок про «Голос» побільшало в 2,5 рази — з 6 в листопаді до 15 в грудні. Десять матеріалів про «Голос» експерти моніторингу визнали такими, що мають ознаки замовності. Тож «Голос» вийшов на четверте місце у рейтингу гаданих замовників піару в теленовинах, поступившись лише Володимиру Зеленському, Рінату Ахметову та ОПЗЖ.

Всі зафіксовані у грудні позитивні матеріали про «Голос» вийшли на СТБ та ICTV – каналах холдинга Віктора Пінчука. З 45 до 68 зросла і кількість позитивних матеріалів про ОПЗЖ, які зосереджені на «Інтері» та «112 Україна».

Негативу щодо партій поменшало в 4 рази – з 12 до 3 матеріалів. У грудні негативні сюжети виходили на «Інтері» (проти «Слуги народу» та «Європейської солідарності») та СТБ (проти ОПЗЖ). Більше про тенденції в новинах грудня читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: Liga.net

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду