На «112» глядачів закликали писати Медведчуку листи подяки — моніторинг

На «112» глядачів закликали писати Медведчуку листи подяки — моніторинг

17:34,
1 Лютого 2021
4008

На «112» глядачів закликали писати Медведчуку листи подяки — моніторинг

17:34,
1 Лютого 2021
4008
На «112» глядачів закликали писати Медведчуку листи подяки — моніторинг
На «112» глядачів закликали писати Медведчуку листи подяки — моніторинг
За різними версіями, голова політради «Опозиційної платформи — За життя» повернув уже від 500 до 1600 полонених і ніколи нікого не обманював.

Телеканали Медведчука («112», ZIK i NewsOne) доклали чимало зусиль для висвітлення визначної ролі голови політради «Опозиційної платформи — За життя» у поверненні полонених сепаратистами українців. Зокрема в ефірі NewsOne говорили про бойовиків, які «…більше не вважають команду Зеленського гідними учасниками переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі», а на каналі «112» колишня регіоналка Ганна Герман закликала глядачів писати листи подяки Медведчукові. Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 18—24 січня 2021 року.

Коментатори протягом тижня згадували, як багато людей уже повернув Медведчук, але не зійшлися в цифрах. Нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Ренат Кузьмін стверджував, що йдеться про 1600 людей. Політкоментатор Дмитро Марунич заявляв про 1000, Юрій Дудкін казав про 900. А лідер молодіжного крила ОПЗЖ та топменеджер каналу «112» Артем Марчевський стверджував«На самом деле более 500».

Ренат Кузьмін в ефірі ZIKа прямо розповідав, що російські бойовики передають полонених Медведчуку, аби показати, що українська влада саботує обміни. А ведучий каналу заявив, що у Зеленського просто немає бажання займатися обміном.

Колишня народна депутатка від Партіх регіонів Ганна Герман в ефірі «112 Україна» закликала глядачів писати лідеру ОПЗЖ листи подяки. Ренат Кузьмін в ефірі NewsOne  похвалив Медведчука за «гражданское мужество» і наголосив, що російські бойовики «уговаривают» кума Путіна забрати полонених. Олег Волошин на ZIKу переконував, що Зеленському не подобається Медведчук, бо той показує, що все можливо: і санкції зняти, і вакцину отримати, і полонених звільнити. Вадим Рабинович в ефірі того ж каналу заявляв, що Медведчук ще ніколи нікого не обманював.

Нагадаємо, 16 січня представники окупантів заявили, що готові передати чотирьох полонених особисто Віктору Медведчуку, а не офіційній українській владі. Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі заявила, що Росія та Медведчук намагаються використати полонених у своїх політичних інтересах. 21 січня голова української делегації Леонід Кравчук повідомив, що передача полонених зупинена, бо літак, який мав привезти людей, не вилетів. 23 січня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що передача відбудеться за маршрутом Ростов-на-Дону — Мінськ — Київ, але дотепер цього не сталося.

Більше про маніпуляції та тенденції на каналах Медведчука читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Фото: скрін 112-Україна 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду