«Інтер» перестав піарити ОПЗЖ — моніторинг

«Інтер» перестав піарити ОПЗЖ — моніторинг

14:23,
5 Грудня 2020
2982

«Інтер» перестав піарити ОПЗЖ — моніторинг

14:23,
5 Грудня 2020
2982
«Інтер» перестав піарити ОПЗЖ — моніторинг
«Інтер» перестав піарити ОПЗЖ — моніторинг
А на «112» піар партії власника звівся до особистого піару керівника каналу.

Піар партії «Опозиційна платформа — За життя» фактично зник із праймових випусків новин телеканалу «Інтер». Протягом тижня моніторинг «Детектора медіа» не зафіксував жодного матеріалу, що незбалансовано чи невиправдано позитивно висвітлював би роботу партії чи її окремих представників. Про це йдеться в підсумках моніторингу щоденних теленовин за 23—29 листопада 2020 року.

Під час виборчої кампанії на «Інтері» щотижня фіксували не менше десятка таких матеріалів. Попереднього тижня — шість. Згадки про ОПЗЖ в новинах «Інтера» протягом тижня були поодинокі — лише у двох матеріалах із Верховної Ради, де давали слово представникам різних політичних сил (на попередньому тижні — вісім згадок).

Тим часом на каналі «112», що входить до моніторингової вибірки «Детектора медіа», піар ОПЗЖ у праймових новинах залишився, хоч і в меншій кількості в порівнянні з періодом виборчої кампанії. Протягом тижня ми зафіксували два підозрілі матеріали. Один — висвітлення «акції проти колоніальної політики Сполучених Штатів Америки». У матеріалі фігурує лідер молодіжного крила ОПЗЖ та керівник каналу «112» Артем Марчевський, який вимагав «припинити зовнішнє управління Україною». Героєм другого матеріалу також був Марчевський. У повідомленні йдеться: «Подолати корупцію і покращити життя людей — такі першочергові завдання депутатів "Опозиційної платформи – За життя" у Волноваській райраді на Донеччині».

Загалом кількість матеріалів з ознаками замовності в новинах зменшилась на 44% у порівнянні з попереднім тижнем, що можна пов’язати з остаточним завершенням місцевих виборів. Більше про маніпуляції та тенденції в теленовинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду