IT-армія атакувала російське онлайн-телебачення

IT-армія атакувала російське онлайн-телебачення

11:05,
18 Квітня 2022
5550

IT-армія атакувала російське онлайн-телебачення

11:05,
18 Квітня 2022
5550
IT-армія атакувала російське онлайн-телебачення
IT-армія атакувала російське онлайн-телебачення
Автори:
Кіберармія також атакувала російську систему маркування товарів, унаслідок чого Росії довелося дозволити виготовляти товари без QR-кодів.

Українська IT-армія за минулий тиждень, 11-17 квітня, атакувала 135 російських онлайн-ресурсів, серед яких — платформи онлайн-телебачення. Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

У відомстві також розповіли, що кіберармія атакувала російську систему маркування товарів, унаслідок чого Міністерству промисловості Росії довелося дозволити виготовляти та продавати товари без QR-кодів, а пізніше — відмовитися від цієї системи на певний час.

У Мінцифри сказали, що, окрім цього, кібератак зазнали:

  • система для стягнення оплати за проїзд вантажівками від 12 тонн. У відомстві зазначили, що атака створила перепони для руху вантажівок автомагістралями;
  • сервіси онлайн-бухгалтерії. У Міністерстві кажуть, що сервіси працювали нестабільно, а в «Сбербанку» виникли збої в роботі та обслуговуванні клієнтів;
  • сервіси онлайн-замовлення їжі.

Нагадаємо, 4 квітня Служба безпеки України повідомила, що спецслужби Росії планували знищити весь кіберзахист України: у ніч на 24 лютого зафіксована найбільша кількість хакерських атак на українські системи. З початку повномасштабної війни Росії проти України, кажуть у СБУ, виявили та нейтралізували понад 120 потужних кібератак. Тоді ж урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA повідомила, що за перший місяць повномасштабної війни Росії проти України зафіксувала 198 кібератак з боку російських та білоруських хакерів на державний сектор України. Натомість, за словами Міністерства цифрової трансформації, від початку повномасштабної війни Росії проти України українська ІТ-армія атакувала 660 російських ресурсів. Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, повідомила, що за півтора місяця від початку повномасштабної війни, 24 лютого, Україна зазнала 362 кібератак. Це втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року — тоді було зафіксовано 122 кібератаки.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду