Українська ІТ-армія атакувала ресурси російських пропагандистів

Українська ІТ-армія атакувала ресурси російських пропагандистів

19:55,
29 Серпня 2022
1914

Українська ІТ-армія атакувала ресурси російських пропагандистів

19:55,
29 Серпня 2022
1914
Українська ІТ-армія атакувала ресурси російських пропагандистів
Українська ІТ-армія атакувала ресурси російських пропагандистів
Міністерство цифрової трансформації України надало звіт про діяльність української ІТ-армії з 15 до 28 серпня.

За два тижні українська ІТ-армія вивела з ладу понад 450 російських онлайн-ресурсів. Про це повідомляє Мінцифра.

За даними відомства, українські айтівці блокували:

  • Центральний банк РФ. Банку довелося відключати сервіси та обмін електронними документами. Це паралізувало роботу ЦБ з фінустановами та реєстрами й дестабілізувало роботу інших російських банків.
  • Політичну партію «Справедливая Россия — патриоты — за правду». Всі ресурси партії, що поширює пропаганду, буди деякий час недоступні.
  • Популярні онлайн сервіси переказу грошей. ІТ-армія призупинила роботу російських аналогів банківських сервісів, через які росіяни досі могли оформляти міжнародні віртуальні карти і переказувати гроші.
  • Сервіс пошуку роботи. Російський сайт пошуку роботи SuperJob почав діяти у окупованих регіонах України. Це допомагало загарбникам швидко відкривати вакансії та працевлаштовувати «своїх» на окупованих територіях. Атака ІТ-армії паралізувала ворожий сервіс.
  • Сайт рітейлера DNS. Компанія дозволяла росіянам безперешкодно незаконно імпортувати українські товари у РФ. ІТ-армія зупинила головний сайт компанії, що реалізовував контрабанду.
  • Флагманські пропагандистські ЗМІ. Айтівці по черзі виводили з ладу великі пропагандистські російські медіа – ТАСС, РИА Новости, МК та їх окремі проєкти. За час простою ці ресурси загалом втратили понад мільйон потенційних споживачів пропаганди.
  • Сайти окупантів у Криму. 24 серпня на головних сторінках російських сайтів, які зараз діють у Криму, ІТ-армія розмістила привітання з Днем Незалежності України.

Нагадаємо, що українська ІТ-армія заблокувала понад 600 ресурсів за два тижні 1 до 14 серпня

Фото: sprotyv.info

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду