Хакери атакували офіційний сайт України Ukraine.ua – МЗС

Хакери атакували офіційний сайт України Ukraine.ua – МЗС

15:06,
26 Січня 2022
1793

Хакери атакували офіційний сайт України Ukraine.ua – МЗС

15:06,
26 Січня 2022
1793
Хакери атакували офіційний сайт України Ukraine.ua – МЗС
Хакери атакували офіційний сайт України Ukraine.ua – МЗС
Сайт зазнав кібератаки вночі проти 26 січня.

МЗС України повідомило про хакерську атаку на офіційний сайт про Україну Ukraine.ua.

Сайт зазнав кібератаки вночі проти 26 січня, ресурс був недоступний протягом кількох годин.

«Станом на 13:00 доступ до сайту відновлено, але робота з протидії наслідкам кібернападу триває. Фахівці МЗС України вживають усіх необхідних заходів для відновлення повноцінної стабільної роботи сайту. Найближчим часом все ще можливі тимчасові проблеми з доступом до ресурсу», – повідомили у міністерстві.

Сайт Ukraine.ua запустили в січні 2021 року, він спрямований передусім на закордонну аудиторію. Сайт має версії англійською, німецькою, французькою, іспанською, китайською, арабською мовами, а також на івриті. У МЗС зазначили, що це допомагає представити сучасну Україну мільярдам людей по всьому світу.

У ніч на 14 січня 2022 року сайти Міністерства освіти та науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Дії» зазнали хакерської атаки

На урядових ресурсах було розміщено зображення з текстом українською, російською та польською мовами, який попереджає користувача, що нібито його особисті дані стали публічними, а інформація на комп'ютері знищується.  

У «посланні» йшлося, що атака є нібито відплатою «за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся та за історичні землі». Це мало вказувати, що до зламу причетні «польські» хакери.

У грудні 2021 року The New York Times повідомляло, що Росія готує масштабну кібератаку на урядові установи, енергосистему та інші стратегічні галузі економіки України.

За даними видання, США та Велика Британія таємно відправили до України спеціалістів із кібербезпеки для протидії можливій активізації кіберагресії Росії.

Графіка: Ukraine.ua/Facebook

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду