«Дію» атакували хакери з Росії та ще трьох країн

«Дію» атакували хакери з Росії та ще трьох країн

10:45,
16 Лютого 2022
2140

«Дію» атакували хакери з Росії та ще трьох країн

10:45,
16 Лютого 2022
2140
«Дію» атакували хакери з Росії та ще трьох країн
«Дію» атакували хакери з Росії та ще трьох країн
Автори:
Міністр цифрової трансформації Федоров запевнив, що команда «Дії» відбила кібератаки.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що портал державних послуг «Дія» намагалися атакувати хакери з чотирьох країн — Росії, Китаю,Чехії та Узбекистану.

Міністр запевнив, що команда «Дії» відбила кібератаки. 

За його словами, DDoS-атака на «Дію» розпочалася приблизно о 20:00. «Початковий вектор — Росія та Китай. Десь 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку в секунду. Наші фахівці швидко "обрізали" цей напрямок, але атака повернулася вже із Чехії та Узбекистану. І знову була "відбита". Для користувачів "Дії" атака залишилася непомітною. Працюємо під постійним тиском та провокаціями, але максимально мобілізовані та сконцентровані», — розповів Федоров.

Нагадаємо, 15 лютого сайти Міноборони України та Збройних сил України стали недоступними.  Також були зафіксовані перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку. Держспецзв’язку повідомила, що інформаційні ресурси зазнали потужної DDоS-атаки.

За фактом кібератаки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України. США висловили готовність допомогти Україні в розслідуванні потужної DDoS-атаки на вебресурси країни

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду