Бренд України увійшов до 20 найвпливовіших у Global Soft Power Index

Бренд України увійшов до 20 найвпливовіших у Global Soft Power Index

14:25,
2 Березня 2023
2613

Бренд України увійшов до 20 найвпливовіших у Global Soft Power Index

14:25,
2 Березня 2023
2613
Бренд України увійшов до 20 найвпливовіших у Global Soft Power Index
Бренд України увійшов до 20 найвпливовіших у Global Soft Power Index
Борючись проти військової агресії Росії, Україна посилює власну впізнаваність та впливовість у світі.

Україна посіла 37 місце із 121-го у міжнародному рейтингу Global Soft Power Index 2023. За результатами дослідження Brande Finance, за рік національний бренд України додав 10 балів.

Бренд України продемонстрував позитивну динаміку за трьома досліджуваними показниками, що формують загальний індекс.

За впливовістю країна піднялася із 45-го на 19-те місце у світі.

За впізнаваністю — з 47-го на 14-те. За репутацією — із 70-го на 68-ме.

Укладачі рейтингу звернули увагу на те, що у підсумку Україна увійшла до 20 найвпливовіших країн світу завдяки успішному застосуванню дипломатичних інструментів та продемонструвала стрибок упізнаваності на усіх континентах.

Коментуючи результати дослідження міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що починаючи з 24 лютого минулого року з’явилася нагальна потреба задовольнити величезний попит на знання про Україну, і митці, дипломати та культурні дипломати консолідувалися довкола цієї цілі.

За його словами творчі ініціативи, які невтомно втілюють українські митці у співпраці із культурними дипломати за кордоном, мають величезне значення для сприйняття позицій України на політичному рівні.

Прикметно, що війна Росії проти України негативно вплинула на її глобальну репутацію та позицію у рейтинзі. За показником репутації Росія скотилася із 23-го на 105-те місце, що посунуло її бренд в сукупному індексі «м’якої сили» із 10-го на 13-те місце.

США, Велика Британія та Німеччина зберегли свої три перші місця в рейтинзі, а Китай поступився четвертою сходинкою Японії.

Зазначимо, Global Soft Power Index 2023 – найповніше у світі дослідження сприйняття національних брендів з охопленням у понад 100 тисяч респондентів, яке проводить британська консалтингова компанія Brande Finance. Індекс показує здатність націй впливати на інші за допомогою привабливості та переконання, а не примусу та сили, застосовуючи інструменти культури та зовнішньої політики та поширюючи власні цінності. Серед досліджуваних показників — впливовість, впізнаваність та репутація країн.

Фото: brandirectory.com, facebook.com/UkrainianInstitute

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду