МЗС запустило сайт та бот для українців, які через війну виїхали до Польщі

МЗС запустило сайт та бот для українців, які через війну виїхали до Польщі

13:27,
22 Квітня 2022
2866

МЗС запустило сайт та бот для українців, які через війну виїхали до Польщі

13:27,
22 Квітня 2022
2866
МЗС запустило сайт та бот для українців, які через війну виїхали до Польщі
МЗС запустило сайт та бот для українців, які через війну виїхали до Польщі
Автори:
На сайті та в чат-боті можна знайти всі необхідні контакти гарячих ліній, центрів допомоги та фондів, які надають підтримку українцям у Польщі.

Міністерство закордонних справ України спільно з Інститутом когнітивного моделювання та командою Romanuke створили сайт «UAhelp», на якому зібрали для українців, які через війну планують або вже виїхати до Польщі, інформацію про виїзд, документи, безкоштовну допомогу тощо. Також запустили телеграм-бот UAHelpBot.

«Завдяки новому сайту та чат-боту, громадяни України зможуть знайти актуальну інформацію щодо умов перетину кордону для дорослих та дітей, умов перебування в Польщі, докладну інформацію щодо отримання документів та відповідного статусу — біженця або тимчасового захисту. Сайт стане у нагоді тим, хто шукає роботу, дасть роз’яснення, як отримати медичну та фінансову допомогу, як знайти садок і школу для дітей тощо», — розповіли у відомстві.

На сайті та в чат-боті можна знайти всі необхідні контакти гарячих ліній, центрів допомоги та фондів, які надають підтримку українцям у Польщі. Також на сайті пропонують пройти опитування, на основі якого планують запустити додаткові проєкти для українців у Польші.

«Наше завдання — розбудовувати систему комунікації для постійного інформування українців, які знаходяться далеко від дому. Українці мають відчувати, що держава піклується про них. Часто інформаційний шум заважає отримувати достовірну інформацію. Це частина боротьби на інформаційному фронті — побудувати тристоронню модель взаємодії між урядами країн та людьми, допомогти адаптуватися за кордоном під час війни та протистояти російській пропаганді, яка щодня продукує велику кількість фейків та дезінформації, в тому числі і щодо перебування українців в Польщі», — розповів засновник ІКМ Віктор Березенко.

Нагадаємо, 2 березня Міністерство закордонних справ України запустило інформаційну платформу для іноземної аудиторії про війну в Україні — War.Ukraine. Міністерство цифрової трансформації та Corezoid запустили в Telegram та Viber для переселенців, військових та територіальної оборони чатбот «Турботник», за допомогою якого можна знайти тимчасову домівку або необхідні речі в Центрах надання адміністративних послуг.

Фото: UAHelpBot

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду