В Україні випустили освітній серіал про захист телефону від кібершахраїв

В Україні випустили освітній серіал про захист телефону від кібершахраїв

14:37,
13 Серпня 2021
2372

В Україні випустили освітній серіал про захист телефону від кібершахраїв

14:37,
13 Серпня 2021
2372
В Україні випустили освітній серіал про захист телефону від кібершахраїв
В Україні випустили освітній серіал про захист телефону від кібершахраїв
Автори:
В серіалі експерти моделюють ситуації, у яких відбувається втрата службової та приватної інформації.

У Кабінеті Міністрів України презентували новий освітній серіал про захист свого телефону від зловмисників — «Обережно! Кібершахраї». Про це 13 серпня повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Серіал безкоштовно можна подивитися на національному порталі з розвитку цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта». У чотирьох серіях курсу фахівці з питань кібербезпеки та кіберзахисту розповідають, як вберегти свій телефон від злому та захистити свої дані; що робити, коли вкрали телефон чи випустили без вашого відома сім-картку; як розпізнати шахраїв. У фіналі кожної серії на глядачів очікує тест для закріплення матеріалу.

«Кібершахрайство з сім-картою стає поширеною проблемою, адже жертвою може стати будь-хто — від звичайних громадян до власників компаній. Під час курсу ви дізнаєтесь, як захиститись від дій зловмисників. Засвоїте покрокові інструкції для ефективного захисту своїх приватних даних. Дізнаєтесь про вдалі приклади боротьби з кібератаками. Отримаєте сертифікат, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності, обсягом 0,2 кредиту ЄКТС», — йдеться в повідомленні.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан сказала, що в освітньому серіалі експерти моделюють ситуації, у яких відбувається втрата службової та приватної інформації.

Серіал створювався спільними зусиллями Міністерства цифрової трансформації, Держспецзв’язку, Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, парламентського Комітету з цифрової трансформації кіберполіції та Нацбанку за підтримки проєкту агентства з міжнародного розвитку США (USAID) «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Нагадаємо, на початку серпня 2021 року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомила про нову інтернет-аферу в Facebook – опитування, за проходження якого українцям обіцяють від 16,5 тисяч гривень «матеріальної  допомоги». За допомогою цієї схеми зловмисники збирають дані про банківські картки українців.

Фото: УП

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду