У світі повертається мода на кнопкові телефони

У світі повертається мода на кнопкові телефони

16:20,
24 Жовтня 2022
1540

У світі повертається мода на кнопкові телефони

16:20,
24 Жовтня 2022
1540
У світі повертається мода на кнопкові телефони
У світі повертається мода на кнопкові телефони
Окрім низької ціни, користувачів телефонів без доступу до інтернету приваблює можливість відпочити від новин та повідомлень у месенджерах.

Прості кнопкові телефони переживають відродження. Про це повідомляє BBC. Як свідчить звіт дослідницької компанії SEMrush, пошукові запити Google про ці пристрої збільшилися на 89% у період з 2018 до 2021 року. «І хоча дані про їх продажі знайти важко, в одному зі звітів вказано, що тогорічні світові закупівлі простих кнопкових телефонів мали сягнути мільярда одиниць проти 400 мільйонів у 2019 році», - зазначає видання.

Згідно з дослідженням бухгалтерської групи Deloitte за 2021 рік, кожен десятий користувач мобільних телефонів у Британії віддає перевагу звичайному кнопковому гаджету. «Схоже, мода, ностальгія та поява їх у відеороликах TikTok зіграли свою роль. У багатьох з нас першим мобільним був «кнопковик», тому цілком природно, що ми відчуваємо ностальгію», - пояснює експерт з мобільних пристроїв сайту Uswitch.com Ернест Доку.

За його словами, відродження популярності кнопкових телефонів почалося з перезапуску у 2017 році легендарної Nokia 3310, що вперше з'явилася на ринку у 2000 році. Експерт підкреслив, що, хоча ці телефони не можуть конкурувати з останніми моделями гаджетів, коли йдеться про продуктивність чи функціональність, вони перевершують їх у таких важливих сферах, як час автономної роботи та довговічність.

Одним з провідних виробників кнопкових телефонів є нью-йоркська компанія Light Phone. Компанія заявляє, що у 2021 році вона мала найкращі фінансові показники, а продажі зросли на 150% у порівнянні з 2020 роком.

Телефони Light Phone мають трохи ширший функціонал, ніж, наприклад, класична Nokia. Вони дозволяють користувачам слухати музику й подкасти, а також під'єднуватись через Bluetooth до навушників. Однак компанія обіцяє, що на її телефонах «ніколи не буде соцмереж, клікбейтних новин, електронної пошти, інтернет-браузера чи нескінченних стрічок соцмереж».

Співзасновник Light Phone Кайвей Тан каже, що пристрій спочатку створювали як додатковий телефон для людей, що хочуть відпочити від свого смартфона, наприклад, на вихідні, але тепер половина клієнтів компанії використовують його як основний пристрій.

«Якби інопланетяни прилетіли на Землю, вони б вирішили, що мобільні телефони - це вищі істоти, що контролюють людину. І далі буде лише гірше. Користувачі розуміють, що щось не так, тому ми хочемо запропонувати альтернативу», - зазначив він.

Основні клієнти компанії - це люди віком від 25 до 35 років, хоча компанія прогнозувала, що покупці будуть значно старшими. Психологи пояснюють це тим, що молодіж набагато частіше сприймає смартфон як розважальний центр, генератор новин, навігаційну систему, щоденник, словник і гаманець, тому і втомлюється в першу чергу.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що легендарна модель Nokia 3310 повертається у продаж.

Фото: Nokia

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду