Федоров щодо масштабного збою в «Дії»: Кількість запитів зросла у 20 разів

Федоров щодо масштабного збою в «Дії»: Кількість запитів зросла у 20 разів

10:13,
4 Лютого 2024
2311

Федоров щодо масштабного збою в «Дії»: Кількість запитів зросла у 20 разів

10:13,
4 Лютого 2024
2311
Федоров щодо масштабного збою в «Дії»: Кількість запитів зросла у 20 разів
Федоров щодо масштабного збою в «Дії»: Кількість запитів зросла у 20 разів
Зранку 4 лютого платформа відновила свою роботу і дозволила проголосувати за фіналіста в Нацвідборі на «Євробачення-2024» майже пів мільйона українців. Проте наразі через навантаження опитування знову недоступне.

У суботу, 3 лютого,  під час голосування за фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2024» в застосунку «Дія» зафіксували «рекордну кількість» користувачів за всю історію проєкту. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Сьогодні (3 лютого. — Ред.) була рекордна кількість користувачів у "Дії" за всю історію проєкту. Замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, — 15 000 запитів. Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга», — пояснив міністр.

Федоров зазначив, що команда Мінцифри «зробить детальний аналіз та впровадить організаційні зміни», щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку. Він також додав, що впродовж неділі, 4 лютого, всі охочі зможуть віддати свій голос за фіналіста в «Дії».

Варто зазначити, що зранку 4 лютого платформа справді відновила свою роботу і дозволила проголосувати майже пів мільйона українців. Утім, станом на 9:00 через навантаження опитування було знову недоступне. 

Нагадаємо,  3 лютого на платформах Суспільного пройшов фінал Національного відбору на «Євробачення-2024», що цьогоріч відбудеться у Швеції. 

Через технічний збій у застосунку «Дія» глядачі не мали можливості віддати свої голоси за фіналістів відбору. Упродовж кількох годин команда Мінцифри намагалася збільшити потужність та відновити голосування, однак цього так і не вдалося зробити.

Тож організатори повідомили, що 4 лютого о 15:15 на платформах Суспільного покажуть повтор концерту, а орієнтовно о 19:05 оголосять результати.

Фото: Кабмін

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Максиміліан
14:02 / 04.02.2024
Бреше падлюка
Василина
11:44 / 04.02.2024
Торік було 800, а вчора 15000 за секунду. Торік робило суспільне, а вчора 1+1.Плюси в двадцять разів ефективніше використовується гроші. Тим більше державні (не задарма ж плюси зробили цукерку, суспільне ж платило).
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду