Amazon розвиває ШІ-інструменти для виявлення фальшивих відгуків на платформі

Amazon розвиває ШІ-інструменти для виявлення фальшивих відгуків на платформі

11:20,
13 Червня 2023
1046

Amazon розвиває ШІ-інструменти для виявлення фальшивих відгуків на платформі

11:20,
13 Червня 2023
1046
Amazon розвиває ШІ-інструменти для виявлення фальшивих відгуків на платформі
Amazon розвиває ШІ-інструменти для виявлення фальшивих відгуків на платформі
У клієнтському додатку тестують функцію узагальнення відгуків про продукти на основі ШІ.

Amazon використовує технологію штучного інтелекту, щоб виявляти фальшиві відгуки на платформі. Компанія почала розвивати цей напрям кілька років тому і продовжує інвестувати у більш «складні інструменти», щоби покращити захист клієнтів і продавців, повідомило BBC.

Компанія заявила, що її ШІ-інструмент для виявлення шахрайства здатен аналізувати низку чинників для обчислення ймовірності того, що той чи інший відгук є підробкою. Зокрема, аналізуються взаємодії автора з іншими обліковими записами в інтернеті, активність входу на Amazon, історія переглядів і будь-яка нетипова поведінка.

«Ми використовуємо машинне навчання, щоб шукати підозрілі облікові записи, щоб відстежувати зв’язок між обліковим записом покупця, який залишає відгук, і кимось, хто продає цей продукт», — пояснив Дхармеш Мехта, керівник групи довіри клієнтів Amazon.

За його словами, поєднання можливостей ШІ та машинного навчання дає змогу зупинити фальшиві відгуки ще до того, як клієнт на них міг би натрапити.

Завдяки новим методам роботи з відгуками, як заявила сама компанія, торік на Amazon заблокували понад 200 мільйонів імовірно фальшивих відгуків.

До того ж у 2022 році Amazon вдалося ідентифікувати понад 23 тисячі груп у соціальних мережах із понад 46 мільйонами учасників і підписників, які сприяли створенню фальшивих відгуків.

Як розповів Джармеш Мехта, компанія Amazon подала до суду проти 94 брокерів фальшивих відгуків у США, Китаї та Європі.

Тим часом у додатку Amazon для покупців тестують функцію узагальнення відгуків про товари і послуги, яка реалізована на технології ШІ, повідомив CNBC.

Таке резюме містить короткий огляд того, що покупцям сподобалося і що не сподобалося в продукті, із застереженням про те, що цей текст «створено ШІ з відгуків клієнтів».

В Amazon підтвердили, що згадувана функція в клієнтському застосунку працює в тестовому режимі.

«Ми інвестуємо значні кошти в генеративний штучний інтелект у всіх наших компаніях», — йдеться у відповіді речника Amazon Ліндсей Шанахан з цього приводу.

Нагадаємо, раніше Amazon заявила, що залучить штучний інтелект, щоб створювати фотографії та відео для рекламодавців на своїй платформі.

Фото: GettyImages

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду