Витрати Amazon на контент зросли на 28%

Витрати Amazon на контент зросли на 28%

10:15,
4 Лютого 2023
1679

Витрати Amazon на контент зросли на 28%

10:15,
4 Лютого 2023
1679
Витрати Amazon на контент зросли на 28%
Витрати Amazon на контент зросли на 28%
Загалом компанія витратила на відео та музику 16,6 мільярдів доларів, тоді як у 2021 році ця сума сягала 13 мільярдів.

Витрати Amazon у 2022 році на телебачення, фільми та музику зросли на 28%. На це вагомо вплинули дорогі угоди на Thursday Night Football від Національної футбольної ліги (НФЛ) та серіал «Володар перснів: Кільця влади». Про це повідомило видання Variety.

Загалом у 2022 році компанія витратила на відео та музику 16,6 мільярдів доларів. Як повідомила Amazon у своєму річному звіті, у 2021 році ця цифра сягала 13 мільярдів доларів.

Минулого року на Amazon відбулася прем’єра 1 сезону «Володаря перснів: Кільця влади», бюджет виробництва якого становив 450 мільйонів доларів. Компанія заявила, що він був найпопулярнішим оригінальним серіалом у всьому світі, який залучив понад 100 мільйонів глядачів і генерував понад 24 мільярди хвилин трансляції. Також серіал сприяв збільшенню кількості підписок на Prime у всьому світі протягом періоду запуску.

Окрім цього, у 2022 році стримінговий сервіс Prime Video вперше транслював пакет НФЛ Futball Night Football. Як зазначили у Variety, Amazon платить за нього близько 1 мільярда доларів на рік. 11-річна угода технічного гіганта з НФЛ включає 15 ігор регулярного сезону та одну передсезонну гру на рік. Prime Video також проводить шоу перед грою, у перерві та після гри. За даними компанії Nielsen, у сезоні НФЛ 2022 року кількість переглядів Thursday Night Football зросла на 11% порівняно з попереднім сезоном.

Також, як відомо, минулої осені Amazon Music збільшила кількість пісень, доступних у Prime, з 2 мільйонів до 100 мільйонів треків та додала сотні тисяч епізодів подкастів без реклами.

У заяві 10-K компанія Amazon зазначила, що її створений і ліцензований відеоконтент «переважно монетизується разом як одиниця, яка називається кіногрупою», у кожній основній географії, де вона пропонує членство в Amazon Prime. Загальні витрати компанії на відео та музику включають витрати на ліцензування та виробництво вмісту, що пропонується в рамках членства Amazon Prime, а також витрати, пов’язані з цифровими підписками та проданим або орендованим вмістом.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Amazon.com Inc. стала першою у світі публічною компанією, яка втратила трильйон доларів ринкової вартості через інфляцію, падіння продажів та невтішні економічні прогнози.

Фото: Unplash




ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду