Financial Times: Соцмережі втратили майже $10 мільярдів через нову політику Apple

Financial Times: Соцмережі втратили майже $10 мільярдів через нову політику Apple

10:35,
1 Листопада 2021
1998

Financial Times: Соцмережі втратили майже $10 мільярдів через нову політику Apple

10:35,
1 Листопада 2021
1998
Financial Times: Соцмережі втратили майже $10 мільярдів через нову політику Apple
Financial Times: Соцмережі втратили майже $10 мільярдів через нову політику Apple
Автори:
За новими правилами програми повинні просити дозвіл на відстеження даних користувачів.

Розслідування The Financial Times показало, що Snapchat, Facebook, Twitter і YouTube втратили близько 9,85 мільярдів доларів доходу через зміни в політиці конфіденційності Apple. Про це пише The Verge.

За новими правилами Apple програми повинні просити дозвіл на відстеження даних користувачів. Політика прозорості відстеження додатків (ATT) набула чинності в квітні 2021 року.

Facebook критикував це рішення Apple. За даними FT, компанія втратила найбільше грошей, якщо порівнювати з іншими соціальними платформами.

«Деякі з платформ, які найбільше постраждали, особливо Facebook, повинні відновити своє обладнання з нуля в результаті ATT, – сказав FT консультант з рекламних технологій Ерік Сойферт. — Я вважаю, що для створення нової інфраструктури потрібен щонайменше один рік. Нові інструменти та фреймворки необхідно розробляти з нуля та ретельно тестувати, перш ніж вони будуть розгорнуті серед великої кількості користувачів».

Зазначається, що нова політика Apple змусить соціальні платформи та інші програми більш креативно підходити до реклами.

Нагадаємо, з липня 2020 року між корпораціями Apple і Facebook триває напружений конфлікт. Apple змінює налаштування, забороняючи власникам додатків використовувати персональні дані. Тепер, завантажуючи додаток, користувач має відповісти, чи погоджується він, що ця програма «стежитиме» за ним. У Facebook із такою політикою не погоджуються і вважають, що це завдасть малим компаніям фінансових збитків. Адже через відмову користувачів надавати персональні дані рекламу буде проблематично таргетувати, тож і витрачати на неї доведеться більше (або ж вона просто стане менш ефективною). У квітні 2021 року вийшло оновлення iOS 14.5, яке передбачало, що мобільні застосунки та рекламодавці не зможуть збирати дані про користувачів iPhone без їхньої явної згоди. Таким чином, якщо більшість користувачів відмовляться передавати дані при завантаженні додатків, компанії-рекламодавці можуть понести збитки. 

У червні 2021 року компанія Apple оновила правила для додатків в App Store в рамках боротьби з шахрайством: реклама додатків, яка вводить в оману, буде заборонена навіть за межами App Store. Якщо її знайдуть, то програму видалять з магазину додатків. Будь-яка шахрайська активність призведе до виключення з програми для розробників і видалення облікового запису. 

6 жовтня компанія Apple повідомила про запровадження нового правила: з 31 січня 2022 року в магазині App Store не публікуватимуть програми та додатки, у яких не можна видалити обліковий запис. Компанія заявила, що всі застосунки в App Store повинні надавати користувачам більше контролю над особистими даними.

Фото: unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду