Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку частини TikTok

Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку частини TikTok

12:42,
21 Вересня 2020
1743

Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку частини TikTok

12:42,
21 Вересня 2020
1743
Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку частини TikTok
Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку частини TikTok
Автори:
Всього активи ByteDance у США оцінюють в $60 млрд.

Американські компанії Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку 20% американського сегмента TikTok. Всього компанія ByteDance оцінила свої активи у США в $60 млрд. Про це повідомляє Bloomberg.

Відповідно до угоди компанії на двох можуть купити пакети акцій розміром 20%: 12,5% відійде Oracle, а 7,5% — Walmart. 

Однак видання зазначає, що остаточна вартість компанії ще точно не встановлена, оскільки сторони ще продовжують роботу щодо структури капіталу в новоствореній компанії TikTok Glabal, яка має об’єднати активи ByteDance у США. Також поки триває робота над тим, як Oracle буде захищати дані користувачів соцмережі зі США.

Крім того, угоду ще не схвалив Пекін, хоча китайський регулятор висловилися на користь будь-якої транзакції, у якій ByteDance зберігає контроль над своїми алгоритмами та іншими запатентованими технологіями.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що підтримує угоду, яка дозволить TikTok продовжувати працювати в Сполучених Штатах.

За умовами угоди, TikTok буде належати новій компанії під назвою TikTok Global, а штаб-квартира буде розташована в США. Oracle придбає 12,5% акцій TikTok Global і збереже всі свої дані про користувачів США у своєму хмарному сховищі, щоб відповідати вимогам національної безпеки США. Ритейл-гігант Walmart заявив, що матиме 7,5% акцій TikTok Global.

За даними джерел, ByteDance володітиме 80% акцій TikTok Global, зазначає джерело. Варто враховувати, що американські інвестори володіють близько 40% ByteDance. Тому американські інвестори Oracle, Walmart та ByteDance володітимуть, прямо чи опосередковано, близько 53% акцій TikTok Global.

ByteDance також погодилася створити 25 тисяч нових робочих місць у США в TikTok, порівняно з трохи більше ніж 1 тисяч зараз.

У понеділок, 14 вересня стало відомо, що ByteDance відмовилася продавати Microsoft американський сегмент соцмережі TikTok. Натомість покупцем обрали конкурента — компанію Oracle. При цьому запланована угода не буде прямим продажем активів TikTok. Це швидше за все буде партнерство.

Раніше повідомлялось, що TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США і планувала оголосити про це 1 вересня. Однак доля угоди під питанням через рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту. Щоб угода відбулась,  ByteDance має отримати дозвіл китайського керівництва. 

На активи компанії у США було два головних конкуренти — Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft — Oracle.

Нагадаємо, у серпні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Потім Трамп продовжив цей термін до 12 листопада. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду