TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США — ЗМІ

TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США — ЗМІ

19:16,
31 Серпня 2020
1939

TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США — ЗМІ

19:16,
31 Серпня 2020
1939
TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США — ЗМІ
TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США — ЗМІ
Автори:
Однак доля угоди під питанням через рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту.

Компанія TikTok уже обрала покупця своїх активів у США і може оголосити про це вже у вівторок. Про це повідомляє CNBC з посиланням на своїх джерела.

Сьогодні є два головні претенденти на активи TikTok - це Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft - Oracle.

Однак видання зазначає, що доля угоди під питанням через рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту. Щоб угода відбулась, компанія ByteDance, якій належить TikTok, має отримати дозвіл китайського керівництва. 

Нагадаємо, у липні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Пізніше його продовжили ще на 45 днів - до кінця жовтня. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Позаминулого тижня стало відомо, що в боротьбу за TikTok вступила друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft - Oracle. Крім того, найбільша у світі роздрібна мережа Wallmart погодилась стати партнером Microsoft у купівлі соціальної мережі TikTok. Зараз ці три компанії є головними претендентами на придбання TikTok. 

Раніше президент США Дональд Трамп розпорядився заборонити соцмережу TikTok на території країни з 20 вересня, якщо до цього її не продадуть. TikTok належить китайській компанії ByteDance. У США соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду