Стало відомо, хто придбає  активи TikTok у США

Стало відомо, хто придбає активи TikTok у США

12:05,
14 Вересня 2020
1537

Стало відомо, хто придбає активи TikTok у США

12:05,
14 Вересня 2020
1537
Стало відомо, хто придбає  активи TikTok у США
Стало відомо, хто придбає  активи TikTok у США
Автори:
ByteDance відмовилася продавати TikTok у США компанії Microsoft.

Корпорація Microsoft повідомила, що китайська компанія ByteDance відмовилася продавати їй американський сегмент соцмережі TikTok. ByteDance планує продати американський сегмент TikTok компанії Oracle. Про це повідомляє Reuters.

«ByteDance повідомила нам сьогодні, що вони не будуть продавати бізнес TikTok в США Microsoft. Ми впевнені, що наша пропозиція влаштувала б користувачів TikTok і при цьому захистило б інтереси в сфері національної безпеки», — заявили в заяві Microsoft.

За словами джерел Reuters, ByteDance має намір зробити заяву, в якій назве Oracle «надійним технологічним партнером» в США. Однак запланована угода не буде прямим продажем активів TikTok. Це швидше за все буде партнерство.

При цьому окремі інвестори ByteDance, в тому числі американські інвесткомпанії Sequoia Capital і General Atlantic, отримають частки в спільному підприємстві, яке буде створене в рамках угоди.

Наступним кроком має стати схвалення угоди Білим домом і Комітетом з іноземних інвестицій США.

У серпні американські інвестори компанії ByteDance, якій належить сервіс відеошерінгу TikTok, звернулись до технічного гіганта Oracle з проханням придбати активи компанії у США. Головним аргументом для інвесторів є близькість Oracle до адміністрації Дональда Трампа. Співзасновник компанії Ларрі Еллісон публічно підтримує Дональда Трампа і навіть проводив збір коштів на його підтримку.

Раніше повідомлялось, що TikTok уже обрала покупця для своїх активів у США і планувала оголосити про це 1 вересня. Однак доля угоди під питанням через рішення китайського уряду про заборону експорту технологій з використанням штучного інтелекту. Щоб угода відбулась,  ByteDance має отримати дозвіл китайського керівництва. 

На активи компанії у США було два головних конкуренти — Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft — Oracle.

Нагадаємо, у серпні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Потім Трамп продовжив цей термін до 12 листопада. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду