Трамп заборонив американцям укладати угоди з TikTok та WeChat

Трамп заборонив американцям укладати угоди з TikTok та WeChat

10:07,
7 Серпня 2020
1653

Трамп заборонив американцям укладати угоди з TikTok та WeChat

10:07,
7 Серпня 2020
1653
Трамп заборонив американцям укладати угоди з TikTok та WeChat
Трамп заборонив американцям укладати угоди з TikTok та WeChat
Автори:
Укази про заборону китайських соціальних мереж на території США набувають чинності 20 вересня 2020 року.

Президент США Дональд Трамп заборонив громадянам США укладати угоди з китайськими компаніями ByteDance і Tencent, які володіють сервісами TikTok та WeChat. Про це йдеться в указах Трампа, які він підписав у четвер, 6 серпня. Вони набудуть чинності через 45 днів, 20 вересня.

Після 20 вересня американські компанії можуть отримати штраф за співпрацю з TikTok або WeChat. Зокрема, забороняється купівля реклами в додатках або поява TikTok або WeChat з'являться в магазинах додатків американських компаній. Заборона TikTok блокує всі угоди за участю ByteDance або її дочірніх компаній.

На думку президента Трампа, TikTok і WeChat загрожують безпеці, зовнішній політиці та економіці США. В указах сказано, що додатки можуть стежити за користувачами й передавати інформацію китайському уряду.

Як повідомив представник Білого дому газеті Los Angeles Times, указ щодо WeChat стосується тільки операцій, пов'язаних з лише месенджером, але не з іншими структурами Tencent (у компанії є частки в Tesla, Snap і Spotify).

Представник ByteDance заявив, що TikTok не передавав і не буде передавати інформацію уряду Китаю. Китай звинуватив США у «відвертому цькуванні» через ситуацію із соціальною мережею TikTok.

3 серпня Microsoft відновила переговори щодо придбання додатку TikTok у китайської компанії ByteDance. Укласти угоду компанія планує до 15 вересня 2020 року. Відновити переговори Microsoft вирішила після розмови з президентом США Дональдом Трампом. Він дав компанії 45 днів, щоб завершити угоду з придбанням TikTok на території США, Канади, Австралії та Нової Зеландії.

Нагадаємо, TikTok може обійтися американській корпорації Microsoft в суму від $10 млрд до $30 млрд. Якщо угода відбудеться, Microsoft отримає від власника TikTok китайської компанії ByteDance всі коди програмування протягом року.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду