У США відклали блокування TikTok через перемогу на виборах Джо Байдена

У США відклали блокування TikTok через перемогу на виборах Джо Байдена

14:40,
13 Листопада 2020
1797

У США відклали блокування TikTok через перемогу на виборах Джо Байдена

14:40,
13 Листопада 2020
1797
У США відклали блокування TikTok через перемогу на виборах Джо Байдена
У США відклали блокування TikTok через перемогу на виборах Джо Байдена
Автори:
Якби попереднє рішення Мінторгівлі набуло чинності, то це б унеможливило діяльність сервісу TikTok на території США.

Міністерство торгівлі США призупинило своє попереднє рішення про заборону соціальної мережі TikTok на території Сполучених Штатів. Воно мало б набути чинності в четвер,12 листопада, повідомляє The Wall Street Journal.

«Міністерство торгівлі відклало імплементацію наказу, який мав набути чинності в четвер, і який забороняв би компаніям постачати послуги TikTok з надання інтернет-хостингу чи послуг із доставки контенту», - говориться повідомленні.

Якби попереднє рішення Мінторгівлі набуло чинності, то це б унеможливило діяльність сервісу TikTok, яким володіє китайська компанія ByteDance, на території США, чого і добивався президент Дональд Трамп. Він наполягав, що TikTok стежить за користувачами і передає інформацію спецслужбам КНР.

За інформацією WSJ, нинішнє рішення Міністерства торгівлі із призупинення заборони на діяльність TikTok у країні зумовлено перемогою на виборах президента конкурента Трампа демократа Джо Байдена.

Нагадаємо, раніше у соціальній мережі TikTok скаржилися, що адміністрація Дональда Трампа ігнорує спроби компанії відкласти блокування додатка на 30 днів для завершення угоди з Oracle. 

Дедлайн для укладання угоди закінчується цього тижня, адже згідно з указом Трампа, сервіс повинен бути закритий 12 листопада, якщо він не був придбаний американською компанією.

Раніше повідомлялось, що американські компанії Oracle та Walmart заплатять $12 млрд за покупку 20% американського сегмента TikTok. Всього компанія ByteDance оцінила свої активи у США в $60 млрд. 

За умовами угоди, TikTok буде належати новій компанії під назвою TikTok Global, а штаб-квартира буде розташована в США. Oracle придбає 12,5% акцій TikTok Global і збереже всі свої дані про користувачів США у своєму хмарному сховищі, щоб відповідати вимогам національної безпеки США. Ритейл-гігант Walmart заявив, що матиме 7,5% акцій TikTok Global.

На активи компанії у США було два головних конкуренти — Microsoft разом з Walmart, a також друга за величиною високотехнологічна компанія США після Microsoft — Oracle.

У серпні Дональд Трамп визначив 45-денний термін на придбання активів TikTok у США американською компанією. Потім Трамп продовжив цей термін до 12 листопада. До цього часу Microsoft чи інша компанія має укласти угоду про купівлю, інакше китайська компанія і її застосунок не зможуть працювати в США. Соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду