TikTok збирав дані користувачів смартфонів на Android - ЗМІ

TikTok збирав дані користувачів смартфонів на Android - ЗМІ

10:52,
12 Серпня 2020
2433

TikTok збирав дані користувачів смартфонів на Android - ЗМІ

10:52,
12 Серпня 2020
2433
TikTok збирав дані користувачів смартфонів на Android - ЗМІ
TikTok збирав дані користувачів смартфонів на Android - ЗМІ
Автори:
За даними видання The Wall Street Journal, TikTok збирав інформацію як мінімум 15 місяців - до листопада 2019 року.

TikTok зумів обійти захист конфіденційності в операційній системі Android. Це дозволило соціальній мережі зібрати унікальні ідентифікатори мільйонів пристроїв, повідомляє The Wall Street Journal.

Мова йде про MAC-адреси - це ідентифікатор, що дозволяє додаткам відстежувати користувачів в інтернеті без можливості відключити цю функцію. За даними видання, TikTok збирав дані користувачів як мінімум 15 місяців - до листопада 2019 року. 

TikTok приховував відстеження за допомогою додаткового шару шифрування. Цим додаток порушував політику Google, яка забороняє стежити за користувачами.

Представник Google повідомив, що компанія вивчає результати дослідження WSJ, однак відмовився коментувати вразливість, що дозволяє деяким додаткам збирати MAC-адреси.

Згідно з дослідженням агентства AppCensus, що займається аналізом мобільних додатків, близько 1% додатків для Android збирають MAC-адреси. При цьому Федеральна торгова комісія США заявляла, що MAC-адреси вважаються особистою інформацією відповідно до американського законодавства.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп розпорядився заборонити соцмережу TikTok на території країни з 20 вересня, якщо до цього її не продадуть. TikTok належить китайській компанії ByteDance. У США соцмережу підозрюють у зв'язках із китайським урядом та проблемах з безпекою. Найвірогідніший претендент на покупку - американський IT-гігант Microsoft. 

У серпні стало відомо, що американська компанія Twitter провела попередні переговори про можливу купівлю TikTok. Результати перемовин Twitter і TikTok не повідомляються. Водночас експерти кажуть, що самостійно Twitter навряд зможе здійснити таке придбання: Microsoft з капіталізацією 1,6 трлн доларів хоче купити TikTok за 10-30 млрд, а ринкова капіталізація Twitter загалом складає близько 29 млрд доларів.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду