Google представив в Україні платформу «Безпека дітей в Інтернеті»

Google представив в Україні платформу «Безпека дітей в Інтернеті»

13:56,
3 Червня 2024
1006

Google представив в Україні платформу «Безпека дітей в Інтернеті»

13:56,
3 Червня 2024
1006
Google представив в Україні платформу «Безпека дітей в Інтернеті»
Google представив в Україні платформу «Безпека дітей в Інтернеті»
На сайті розміщені посібники з основ цифрової безпеки, медіаграмотності, налаштування «батьківського контролю».

Корпорація Google представила в Україні платформу «Безпека дітей в Інтернеті», на якій зібрано корисні інструменти та ресурси з онлайн-безпеки для дітей та підлітків, а також батьків і вчителів. Про це повідомлено у блозі «Google Україна».

На платформі представлено:

  • інформацію про основи цифрового громадянства й безпеки, адаптовану для дітей різного віку, поради щодо того, як навчити дітей ділитися інформацією онлайн відповідально, спілкуватися ввічливо та захищати свою конфіденційність,
  • інструменти та ресурси, які допоможуть батькам та вчителям розпочати розмову з дітьми про безпеку в Інтернеті.

Зокрема, опубліковано посібник із безпеки дітей в Інтернеті. Він охоплює п'ять тем:

  • Ділися з обачністю. Цифровий слід і відповідальне спілкування;
  • Не дай себе обманути. Фішинг, шахрайство та надійні джерела;
  • Бережи свої таємниці. Безпека в Інтернеті та паролі;
  • Круто бути доброзичливим! Боротьба з негативною поведінкою в Інтернеті;
  • Сумніваєшся? Спитай! Сумнівний контент та сценарії.

Рекомендації для дітей щодо відповідального поширення контенту у мережі

На сайті виклали посібник із медіаграмотності для підлітків, щоб ставали впевненими користувачами Інтернету, здатними критично оцінювати інформацію та відповідально ділитися нею онлайн. Посібник складається з п’яти уроків, кожен з яких охоплює певний ключовий аспект цифрового громадянства.

Також розмістили «Посібник із Family Link для батьків», що допоможе встановити основні правила використання цифрових пристроїв у сім’ї. У ньому батьки знайдуть інформацію, як налаштувати застосунок Family Link, який допомагає організувати «батьківський контроль» за пристроями Android своїх дітей.

На додаток до цього, в окремому посібнику зібрано поради, які допоможуть молодому поколінню бути в мережі пильними, доброзичливими та сміливими, а також користуватись Інтернетом обачно і безпечно.

Також дітям пропонується пройти онлайн-гру «Interland: Безпека дітей в Інтернеті» – призначена для того, щоб допомогти дітям опанувати потрібні навички цифрової безпеки.

«Google Україна» реалізує цей проєкт за підтримки Міністерства освіти і науки України та ГО «Смарт освіта». Усі навчальні матеріали було розроблено спільно з міжнародними партнерами Internet Keep Safe Coalition, Connect Safety та Family Online Safety Institute.

Нагадаємо, громадська організація #Stop_sexтинг запустила в телеграмі чатбот, у якому представлена інформація про основні ризики, з якими можуть зіткнутися діти в мережі, та рекомендаціями щодо того, як діяти в тій чи іншій ситуації.

Фото: платформа «Безпека дітей в Інтернеті»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду