Керівниця студії подкастів компанії Spotify вирішила звільнитися

Керівниця студії подкастів компанії Spotify вирішила звільнитися

12:15,
13 Травня 2024
855

Керівниця студії подкастів компанії Spotify вирішила звільнитися

12:15,
13 Травня 2024
855
Керівниця студії подкастів компанії Spotify вирішила звільнитися
Керівниця студії подкастів компанії Spotify вирішила звільнитися
Стримінговий сервіс зосередився на прибутковості, замість ексклюзивності.

Керівниця студії подкастів компанії Spotify Technology SA Джулі Макнамара звільняється. Про це вона повідомила співробітникам минулого четверга, поінформувало агентство Bloomberg.

Компанія відмовилася коментувати її звільнення, однак у своїй службовій записці Макнамара, яка до того працювала в медійному конгломераті Paramount Global, зазначила, що має намір «повернутися до свого творчого коріння».

Макнамара почала працювати на керівній посаді у Spotify у 2021 році після придбання трьох студій для запису подкастів. У той час вона керувала американськими студіями Spotify та підпорядковувалася Доун Острофф, яка тоді працювала директоркою з контенту та реклами стримінгового сервісу. Остроф звільнилася в січні 2023 року, а невдовзі звільнився і Макс Катлер, який наглядав за дотриманням вимог до контенту та колабораціями з іншими компаніями.

У середині 2023 року Spotify провів реорганізацію підрозділу подкастів, намагаючись зробити його знову прибутковим. Зокрема, перевели в інші підрозділи 200 працівників. До цього відбувалися й скорочення: з підрозділу звільнили приблизно 6% робочої сили в січні 2023-го та ще 2% — у червні.

Згідно з новою стратегією розвитку подкастів, компанія відмовилася від придбання ексклюзивних шоу для платформи, натомість зосередилася на максимальному охопленні аудиторії її відомими продуктами. Так, на початку цього року компанія оголосила про продовження співпраці з подкастером Джо Роганом, якого критикували за дезінформацію про COVID-19. Угоду уклали на 250 млн доларів. Відповідно до неї, подкаст припинив свій трирічний ексклюзивний показ на Spotify, щоб бути доступним на Apple Podcasts та інших платформах, а Spotify керує розповсюдженням і продажем реклами популярного подкасту.

Додамо, на початку 2024 року стримінгова платформа Spotify вирішила впровадити нову систему виплати роялті для артистів та встановила мінімальний річний поріг прослуховувань: їх має бути щонайменше 1 тисяча за рік.

Фото: стримінговий сервіс Spotify / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду