Spotify звільнить 1500 працівників

Spotify звільнить 1500 працівників

14:28,
4 Грудня 2023
1629

Spotify звільнить 1500 працівників

14:28,
4 Грудня 2023
1629
Spotify звільнить 1500 працівників
Spotify звільнить 1500 працівників
Spotify іде на скорочення працівників утретє з жовтня 2022 року.

Сервіс стримінгової музики Spotify оголосив про скорочення 17% працівників, тобто близько 1,5 тис. робочих місць, через прагнення компанії скоротити витрати. Про це повідомило ВВС.

Головний виконавчий директор Даніель Ек заявив, що ухвалив це «важке» рішення в умовах, коли економічне зростання «різко сповільнилося».

Попри те, що компанія повідомила про рекордний прибуток у минулому кварталі, Ек заявив, що Spotify все ще витрачає занадто багато коштів.

«У нас все ще занадто багато людей займаються підтримкою роботи і навіть роботою навколо роботи, замість того, щоб сприяти можливостям з реальним впливом. Більше людей повинні бути зосереджені на роботі для наших ключових стейкхолдерів — творців і споживачів», — ідеться в заяві директора компанії.

Компанія своєчасно повідомить по скорочення працівників, яких це стосується. Їм нададуть вихідну допомогу, медичне обслуговування та підтримку в імміграційних та кар'єрних питаннях.

Зазначимо, Spotify іде на скорочення працівників утретє з жовтня 2022 року, тоді припинили співпрацю з 38 співробітниками з подкаст-студій Gimlet Media і Parcast. Приблизно 6% робочої сили скоротили в січні 2023-го та ще 2% — у червні.

Нагадаємо, очікується, що з 2024 року стримінгова платформа Spotify впровадить нову систему виплати роялті для артистів та встановить мінімальний річний поріг у 1000 прослуховувань.

На фото — Spotify

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду