Spotify встановить ліміт прослуховувань для виплати роялті

Spotify встановить ліміт прослуховувань для виплати роялті

13:40,
13 Листопада 2023
1408

Spotify встановить ліміт прослуховувань для виплати роялті

13:40,
13 Листопада 2023
1408
Spotify встановить ліміт прослуховувань для виплати роялті
Spotify встановить ліміт прослуховувань для виплати роялті
Артистам потрібно буде набрати щонайменше тисячу прослуховувань для отримання роялті за свої треки.

З 2024 року стримінгова платформа Spotify впровадить нову систему виплати роялті для артистів та встановить мінімальний річний поріг прослуховувань. Про це повідомило видання Music Business Worldwide, посилаючись на близькі до Spotify джерела.

За інформацією джерела, артистам потрібно буде набрати щонайменше 1000 прослуховувань для отримання роялті за свої треки. Такий крок платформа вводить для «демонетизації треків, які наразі заробляють в середньому менш ніж п’ять центів за місяць».

«Часто ці мікроплатежі навіть не доходять до артистів. Агрегатори (стримінги. — Ред.) часто вимагають від незалежних виконавців набрати певну суму роялті, перш ніж дозволять їм вивести ці гроші. Мова йде про треки, роялті з яких не переходять мінімальну межу, залишаючи артистів з бездіяльними виплатами на їхніх рахунках», — пояснило джерело, близьке до Spotify.

У Spotify підрахували, що ліміт у 1000 стримів принесе їм 40 мільйонів доларів на рік, які надалі перерозподілять між артистами, які набрали достатню кількість прослуховувань.

Інформацію про встановлений ліміт прослуховувань також підтвердили власні джерела видання Resident Advisor.

«Є багато лейблів, з якими я раніше співпрацював, які не будуть виплачувати вам кошти, доки реліз не принесе (на стримінгах. — Ред.) 50 фунтів», — розповів музичний продюсер з Брістоля Сем Бінга. Він додав, що наразі «існує багато інших речей, за які на Spotify можна злитись», зокрема, «за відсутність послідовної політики з підтримки андеграундної електронної музики».

Серед нововведень, які Spotify планує впровадити з 2024 року, також штрафи для дистриб’юторів та лейблів за завантаження шахрайський треків.

Крім того, оновлена політика стосуватиметься і так званих «немузичних» композицій: білого шуму, звуків природи чи співу птахів. Для них встановлять мінімальну тривалість, з якою трек можна буде завантажити на стримінг.

Нагадаємо, Spotify тестує офлайн-плейліст, який автоматично формується на основі нещодавно відтворених композицій.

На фото — логотип Spotify

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду