Spotify випробовує нову функцію дубляжу подкастів за допомогою ШІ

Spotify випробовує нову функцію дубляжу подкастів за допомогою ШІ

12:10,
26 Вересня 2023
1051

Spotify випробовує нову функцію дубляжу подкастів за допомогою ШІ

12:10,
26 Вересня 2023
1051
Spotify випробовує нову функцію дубляжу подкастів за допомогою ШІ
Spotify випробовує нову функцію дубляжу подкастів за допомогою ШІ
Автори зможуть перекладати свої подкасти будь-якою мовою лише за допомогою декількох кліків.

Компанія Spotify за допомогою OpenAI дозволить подкастерам копіювати їхні голоси, щоб автоматично створювати іншомовні версії своїх шоу. Тепер можна буде, натиснувши перемикач, відтворити подкаст іншою мовою синтезованим голосом автора. Про це повідомляє The Verge.

«Поєднуючи власний голос творця, Voice Translation дає слухачам у всьому світі можливість відкривати та надихатися новими подкастерами більш автентичним способом, ніж будь-коли раніше», — сказав віцепрезидент Spotify з персоналізації Зіад Султан.

В основі функції перекладу лежить інструмент голосової транскрипції Whisper від OpenAI. Він може транскрибувати англійську мову та перекладати інші мови англійською. Проте Spotify пропонує більше — перекладати подкаст іншою мовою й одразу відтворювати його синтезованою версією голосу самого автора.

Наразі компанія співпрацює з кількома подкастерами, щоб перекласти їхні англомовні епізоди іспанською за допомогою свого нового інструменту. Також повідомляється, що найближчим часом запустять переклад німецькою та французькою.

Серед тих, чиї подкасти перекладуть першими: Декс Шепард, Моніка Падман, Лекс Фрідман, Білл Сіммонс та Стівен Бартлетт. Spotify планує розширити групу, включивши The Rewatchables та майбутнє шоу від Тревора Ноа.

Один із перекладів Spotify епізоду шоу Фрідмана можна послухати тут.

OpenAI заявляє, що навмисно обмежує доступ цього інструменту. Це пов’язано з занепокоєнням щодо безпеки та конфіденційності. Можливо, саме тому ця функція тестується лише з «обраною групою» подкастерів. Компанія не уточнювала, наскільки доступним вона планує зробити цей інструмент і коли очікувати його розширення.

Раніше повідомлялось, що власники платних підписок Spotify зможуть безкоштовно слухати аудіокниги. Вони отримають можливість прослуховувати до 20 годин на місяць без додаткової плати. Спочатку цю функцію випробують в англомовних країнах. 

Фото: додаток Spotify / Spotify

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду