Курс «Вікіпедія для навчання» виклали на онлайн-платформі Prometheus

Курс «Вікіпедія для навчання» виклали на онлайн-платформі Prometheus

11:17,
22 Лютого 2024
1202

Курс «Вікіпедія для навчання» виклали на онлайн-платформі Prometheus

11:17,
22 Лютого 2024
1202
Курс «Вікіпедія для навчання» виклали на онлайн-платформі Prometheus
Курс «Вікіпедія для навчання» виклали на онлайн-платформі Prometheus
Курс покликаний навчити освітян використовувати ресурси вікіпедії для навчання, зокрема для розвитку інфомедійної грамотності.

Освітній курс «Вікіпедія для навчання» виклали на платформі онлайн-курсів Prometheus. Метою курсу є допомогти освітянам зрозуміти вікіпедію й використовувати її як навчальний інструмент. Про це повідомила ГО «Вікімедіа Україна» в дописі на фейсбуці.

Курс «Вікіпедія для навчання» — це чудова можливість долучитись до світової спільноти вчителів та вчительок, які використовують вікіпедію та інші вікіпроєкти як мультимовний і мультиформатний інструмент навчання, прокачати власні навички інфомедійної грамотності та соціального партнерства, зробити внесок у найбільшу вільну онлайнову енциклопедію, зазначено в анотації курсу.

Ідеться про українськомовну адаптацію базового рівня програми «Reading Wikipedia in the Classroom», яка реалізується освітньою програмою Wikimedia Foundation. Навчання за програмою поглиблює розуміння методологічних особливостей інтеграції вікіпедії та сестринських проєктів у практику навчання базових предметів, використання вікіпедії як ефективного джерела знань та інструмента розвитку інфомедійної грамотності, а також сприяє розвитку низки професійних компетентностей відповідно до професійних стандартів педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів та установ освіти.

За підсумками виконання тестових завдань до базового рівня курсу учасники зможуть отримати сертифікат про підвищення кваліфікації на 15 годин (0,5 кредита ЄКТС) від Prometheus.

Після завершення базового рівня ви зможете зареєструватися на середній та поглиблений рівні від ГО «Вікімедіа Україна»; набори на них проходять кілька разів на рік.

Зареєструватися на курс можна за посиланням.

Також 7 березня тренерка курсу Марина Чала проведе відкритий вебінар на тему «Як використовувати вікіпедію у навчанні». На нього можна зареєструватися за посиланням.

Нагадаємо, українськомовний адаптований курс «Вікіпедія для навчання» був створений торік. На перший набір навчання подалося 300 учасників та учасниць, 64 із них пройшли його повністю.

Фото: The Guardian

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду