Вікіпедист з України став одним з «вікімедійців року»

Вікіпедист з України став одним з «вікімедійців року»

13:14,
17 Серпня 2023
1606

Вікіпедист з України став одним з «вікімедійців року»

13:14,
17 Серпня 2023
1606
Вікіпедист з України став одним з «вікімедійців року»
Вікіпедист з України став одним з «вікімедійців року»
Ця нагорода є визнанням роботи «Вікімедіа Україна» та української вікіспільноти з початку повномасштабного російського вторгнення.

Щороку засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз нагороджує найуспішніших членів та членкинь міжнародної вікіспільноти. Цьогоріч відзнаку «Вікімедієць року» отримав адміністратор української Вікіпедії, координатор програм ГО «Вікімедіа Україна» Антон Процюк. Про це MediaSapiens повідомила пресслужба громадської організації.

«Ця винагорода є визнанням роботи “Вікімедіа Україна” та української вікіспільноти з початку повномасштабного російського вторгнення. В умовах великої війни ми продовжували та продовжуємо роботу. Ця нагорода для усіх, хто попри все підтримує розвиток вільних знань та українських вікіпроєктів зокрема», — зазначив Антон Процюк.

На врученні нагороди організатори відзначили роль «Вікімедіа Україна» в організації та підтримці фотоконкурсів — міжнародного «Вікі любить Землю» та «Вікі любить пам’ятки» в Україні. Серед інших виділених проєктів — #1Lib1Ref, Місяць культурної дипломатії України, боротьба з гендерним дисбалансом у Вікіпедії та щорічний Вікімарафон.

Переможцями в інших номінаціях 2023 року стали: Тауфік Росман з Малайзії — «Вікімедієць року», користувач Eugene Ormandy з Японії — «Новачок року», Шівон Лічман з Нової Зеландії — «Лауреат Вікімедіа», користувач Funcrunch з США — «Медіа», користувач Zabe — «Технологічний новатор».

Зазначимо, відзнаку «Вікімедієць року» започаткували у 2011 році для вшанування членів та членкинь міжнародної вікіспільноти, які зробили значний внесок у розвиток вікімедійного руху.

У 2014 році «вікімедійцем року» вперше став українець Ігор Костенко — активний дописувач української Вікіпедії, Герой України, який загинув 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності.

Антон Процюк є волонтером-редактором та адміністратором Вікіпедії уже понад десять років. У 2018 році долучився до ГО «Вікімедіа Україна» як менеджер проєктів, а з 2021 року керує програмною роботою організації як координатор програм. Антон також є членом керівного комітету хабу вікімедійних організацій Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, у липні громадська організація «Вікімедіа Україна» провела прийом робіт на десятий — ювілейний — фотоконкурс «Вікі любить Землю», у якому можуть змагатися світлини професійних фотографів та аматорів.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду