Активісти створили онлайн-тест з медіаграмотності для дітей

Активісти створили онлайн-тест з медіаграмотності для дітей

13:40,
28 Грудня 2023
1410

Активісти створили онлайн-тест з медіаграмотності для дітей

13:40,
28 Грудня 2023
1410
Активісти створили онлайн-тест з медіаграмотності для дітей
Активісти створили онлайн-тест з медіаграмотності для дітей
Тест рекомендують проходити з батьками або опікунами для подальшого спільного обговорення результатів.

Медіаактивісти проєкту «По той бік новин» створили тест для визначення рівня інфомедійної грамотності для дітей «Онлайн-Міць: перевір, чи взяли би тебе в дитячі кібервійська». Його можна пройти на сайті проєкту.

«Ми створили цей тест, щоб дізнатися, як діти реагують на різні критичні ситуації в житті та інтернеті. Ми хочемо розібратися, як вони ухвалюють рішення та як можна поліпшити їхню обізнаність та онлайн-безпеку», — зазначили упорядники.

Питання тесту, а їх загалом сім, стосуються потенційних небезпек у цифровому просторі: фільмів та музики, які навіюють ворожі цінності, шахраїв, що хочуть скористатися дитячою необізнаністю, щоб виманити гроші, радикальних спільнот, що втягують підлітків у небезпечні ситуації чи кримінал.

Журналіст Сергій Одарченко, який формулював питання для тесту, зазначив: «Обговорення ситуацій, описаних у цьому тесті, допоможе розвинути у дітей критичне мислення та вміння безпечно поводитися в інтернеті. А головне — вони зрозуміють, що у будь-якій ситуацій і за будь-яких труднощів завжди можуть розраховувати на допомогу батьків чи опікунів».

Тест рекомендують проходити не лише підліткам, але й батькам та опікунам для кращого розуміння наявних викликів.

Нагадаємо, Центр демократії та верховенства права розробив онлайн-тест «Павутиння медіапростору: чи в безпеці ваша дитина?» на знання вимог медіазаконодавства щодо захисту дітей в інформаційному просторі. За його допомогою батьки, медійники та всі охочі зможуть перевірити: чи знають вони, який «недитячий» контент заборонений в етері, які є інструменти захисту дітей і що робити, коли ви зіткнулися з порушенням.

Фото: «По той бік новин»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду