Американський словник Merriam-Webster назвав слово 2023 року

Американський словник Merriam-Webster назвав слово 2023 року

12:57,
28 Листопада 2023
1247

Американський словник Merriam-Webster назвав слово 2023 року

12:57,
28 Листопада 2023
1247
Американський словник Merriam-Webster назвав слово 2023 року
Американський словник Merriam-Webster назвав слово 2023 року
Слово «автентичний» стало найбільш актуальним на тлі дискусій про розвиток штучного інтелекту.

Американський словник Merriam-Webster визначив, що «автентичний» (authentic) стало словом 2023 року. Про це йдеться на сайті словника.

У 2023 році спостерігається зростання кількості запитів, «спричинене історіями та розмовами про штучний інтелект, культуру знаменитостей, ідентичність та соціальні мережі», — йдеться у пресрелізі Merriam-Webster.

Зазначено, що з розвитком штучного інтелекту і його впливом на фейкові відео, контракти акторів, академічну чесність та велику кількість інших тем межа між «справжнім» і «фальшивим» стає все більш розмитою.

Слово «автентичний» має низку значень, серед яких «не фальшивий», синонім до «справжнього та фактичного», а ще «вірний власній особистості, духу чи характеру».

Автентичність часто пов’язують з ідентичністю національною чи особистою. Наприклад, автентичною називають національну кухню або ж власну особистість. У 2023 році відомі люди, такі як Лейні Вілсон, Сем Сміт і Тейлор Свіфт, були в заголовках зі словами про пошук свого «автентичного голосу» та «автентичного я».

Водночас розвиток штучного інтелекту та його вплив на збільшення кількості фейкових відео, фото, академічну доброчесність та інше розмиває межі між справжнім і фальшивим.

Словник Merriam-Webster опублікував ще кілька слів, до яких зросла цікавість у 2023 році: rizz (чарівність, привабливість), deepfake (переконливо зроблені, але фальшиві фото чи відео), сoronation (коронація), dystopian (антиутопія), EGOT (відзнака за те, що артист виграє одразу чотири престижні нагороди: «Еммі», «Греммі», «Оскар» і «Тоні»), Х (перейменований Twitter), implode (вибухнути), kibbutz (кібуц) та інші.

Нагадаємо, словник англійської мови Collins визначив словом 2023 року «штучний інтелект».

Фото: сайт Merriam-Webster

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду