Roblox звинуватили у сприянні участі неповнолітніх в азартних іграх

Roblox звинуватили у сприянні участі неповнолітніх в азартних іграх

12:28,
22 Серпня 2023
1325

Roblox звинуватили у сприянні участі неповнолітніх в азартних іграх

12:28,
22 Серпня 2023
1325
Roblox звинуватили у сприянні участі неповнолітніх в азартних іграх
Roblox звинуватили у сприянні участі неповнолітніх в азартних іграх
Ігрову валюту платформи застосовують на сторонніх сайтах з азартними іграми.

У США батьки подали позов проти компанії Roblox, звинувачуючи її в отриманні прибутку від сторонніх сайтів, які використовують внутрішньоігрову валюту Robux для азартних ігор серед неповнолітніх користувачів. Про це повідомила Ars Technica, посилаючись на Bloomberglaw.

Зазначено, що позов ініціювали Рейчел Колвін і Даніель Сасс після того, як їхні діти програли гроші у формі внутрішньої валюти платформи Roblox на сторонніх азартних вебсайтах.

«Діти, які раніше не мали доступу до коштів для участі в онлайн-азартних іграх, тепер мають у своєму розпорядженні мільярди Robux», — заявили Колвін і Сасс.

Позивачі заявляють, що деякі сайти, які не належать до Roblox, але працюють на його платформі, використовують Robux для проведення азартних ігор. Це означає, що користувачі можуть переводити свої Robux на цих сайтах у кредити, які функціонують як фішки казино.

За допомогою цих кредитів вони можуть робити ставки на різноманітні ігри, такі як рулетка, блекджек, слоти тощо. Якщо вони виграють, вони можуть повернути свої кредити у Robux і потім обміняти їх на реальні гроші.

У позові йдеться про сайти Satozuki, Studs Entertainment та RBLXWild Entertainment. Вони мають схожий дизайн і функціонал та пропонують користувачам покращити свої шанси на виграш за допомогою «VIP-послуг» або «преміум-акаунтів».

Позивачам вдалося прослідкувати прибутки одного з цих сайтів — RBXFlip. За їхнми даними, у 2021 році цей сайт отримав 7 млрд Robux, що становить близько 70 млн доларів. У 2022 році ця сума зросла в 10 разів.

У компанії Roblox у відповідь на позов заявили, що не мають жодного стосунку до цих сайтів, та запевнили, що регулярно вживають заходів проти таких сайтів і прагнуть створити безпечне й позитивне середовище для своїх користувачів.

Нагадаємо, нещодавно в компанії Roblox заявили, що на ігровій платформі дозволять контент для дорослих, посилаючись на те, що 38% щоденних активних користувачів торік були віком понад 17 років. Компанія запевнила, що такий контент зможуть переглядати користувачі, які підтвердять за допомогою селфі та фото посвідчення особи свій справжній вік.

Фото: Roblox, Ars Technica

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду