Історичну драму «Чорний ворон» можна переглянути на Netflix

Історичну драму «Чорний ворон» можна переглянути на Netflix

20:40,
28 Серпня 2023
1266

Історичну драму «Чорний ворон» можна переглянути на Netflix

20:40,
28 Серпня 2023
1266
Історичну драму «Чорний ворон» можна переглянути на Netflix
Історичну драму «Чорний ворон» можна переглянути на Netflix
Фільм створено за мотивами однойменного роману Василя Шкляра, в основу якого покладені історичні документи, зокрема, із розсекречених архівів КДБ.

На стримінговій платформі Netflix з'явилася можливість переглянути історичну драму Тараса Ткаченка «Чорний ворон». Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Як відомо, фільм «Чорний ворон» створено за мотивами однойменного роману Василя Шкляра, в основу якого покладені історичні документи, зокрема, із розсекречених архівів КДБ. Канал підписав угоду з письменником щодо початку виробництва драми в лютому 2016 року. Сам Шкляр став голосом, що читає історичні коментарі до фільму поза кадром. 

Події у стрічці розповідають історію життя та кохання Івана, на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини.

Проєкт фільму став одним із переможців Дев'ятого пітчингу Держкіно. У грудні 2016 року Держкіно уклало з компанією «ТЕТ-продакшн» («1+1 медіа») контракт про надання кінопроєкту «Залишенець. Чорний ворон» державної фінансової підтримки розміром 11 млн 873,5 тис. грн. Тоді повідомлялося, що загальна вартість виробництва фільму становить 23 млн 746,9 тис. грн.

Зйомки фільму розпочалися в жовтні 2018 року й тривали до травня 2019 року

Нагадаємо, нещодавно на Netflix став доступним український фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21». Стрічка заснована на реальній історії луганських прикордонників, котрі дали бій окупантам, попри перевагу ворога в силі й техніці.

Фото: кадр з фільму

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду