ms.detector.media
Юлія Поліковська
10.10.2023 13:43
На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу
На Netflix вперше відбудеться прем’єра українського серіалу
Показ серіалу «Перші дні» про початок повномасштабного російського вторгнення очима киян також одночасно стартує в низці сусідніх європейських країн.

На стримінговому сервісі Netflix 1 листопада 2023 року вперше відбудеться прем'єра українського серіалу. Йдеться про стрічку «Перші дні», що розповідає про початок повномасштабного вторгнення Росії до України очима киян, зняту Film.ua, повідомили в компанії.

Прем’єра серіалу відбудеться 1 листопада на Netflix в Україні й низці європейських держав: Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Угорщині, Молдові, балтійських і балканських країнах. Крім того, у більш ніж 12 державах, зокрема в Ісландії, Австралії та Франції, стрічку показуватимуть національні телеканали. В Україні новинку можна буде також переглянути на телеканалі «1+1» наступного року.

«"Перші дні" став наймасштабнішим спільним виробництвом з іншими країнами з лютого 2022 року. А також це перший український проєкт, що фактично замовили іноземні канали, — і покажуть його саме українською», — зазначила директорка з розвитку та копродукції Film.ua Group і продюсерка проєкту Катерина Вишневська.

Автори сюжетів художнього серіалу «Перші дні» надихались історіями містян, які залишалися в столиці в лютому-березні 2022 року. Це звичайні люди, що опинилися в надзвичайних, страшних умовах, але зберегли людяність, любов до близьких і віру в майбутнє.

«Перші дні» — це шість епізодів від шести режисерів, котрі надихались історіями киян, які залишалися в столиці в лютому-березні 2022 року. Частина персонажів мають прототипів у реальному житті. Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім; Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати; безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок; німець Клаус приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів і долучається до їхньої праці; а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири — і стає натхненням для мільйонів.

«Україна нині в центрі уваги світу, та іноземній аудиторії цікаво дізнатися, що відбувається з нами, не тільки з новин, а на глибшому рівні. Саме формат художнього серіалу дає змогу глибше відчути наш біль та сподівання — і співвіднести себе зі звичайними українцями», — сказала продюсерка проєкту Анна Єлісєєва.

Проєкт втілювали Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, які працювали над серіалом «Кріпосна», Артем Литвиненко — автор ідеї та режисер серіалу «Нюхач», автори «Перших ластівок» Валентин Шпаков і «Ти — космос» Павло Остріков. Першою повноформатною роботою серіал став для Каті Царик, авторки численних відеокліпів, концертних шоу та короткометражки «Обійми мене».

Нагадаємо, у жовтні 2022 року стало відомо, що Netflix купив великий пакет українських фільмів. Відтоді на сервісі з'явилися «Клондайк», «Люксембург, Люксембург», «Мої думки тихі», «Памфір», «Захар Беркут», «Мирний-21» та багато інших стрічок.

Також на сервісі представлено кілька українських серіалів, у тому числі «Спіймати Кайдаша», «І будуть люди», «Я — Надія», «Скажені сусіди» та інші.

Проте всі названі вище фільми й серіали з’являлися на сервісі вже після прем’єри в кінотеатрах чи на українському телебаченні. Тож серіал «Перші дні» стане першою українською прем’єрою на Netflix.

На фото: кадри з серіалу «Перші дні»

Фото: Film.ua

ms.detector.media