У Миколаєві відкриється фотовиставка, що осмислює воєнний досвід міста

У Миколаєві відкриється фотовиставка, що осмислює воєнний досвід міста

15:50,
9 Жовтня 2023
991

У Миколаєві відкриється фотовиставка, що осмислює воєнний досвід міста

15:50,
9 Жовтня 2023
991
У Миколаєві відкриється фотовиставка, що осмислює воєнний досвід міста
У Миколаєві відкриється фотовиставка, що осмислює воєнний досвід міста
На виставці представлять художні та документальні роботи 20 фотографів.

У Миколаєві 13 жовтня у мистецькому просторі «8 причал» відкриється виставка «Візуальна історія Миколаєва». Про це повідомила школа концептуальної та артфотографії «Молода миколаївська фотографія» в інстаграмі.

«Візуальна історія Миколаєва» — це виставка 20 авторів та авторок фотошколи MYPH, яка фіксує вплив війни на місто та аналізує морально-психологічний стан місцевого населення.

«Місто, дев’ять місяців перебуваючи на лінії фронту, зазнало тяжких випробувань, зазнало обстрілів та загрози окупації. Наш проєкт має на меті зберегти та представити візуальний слід досвіду, через який пройшло місто, допомогти відновити моральний дух місцевої громади, а також підкреслити неперевершену силу та винахідливість миколаївців, які призвели до присвоєння Миколаєву звання міста-героя», — повідомили організатори.

Фотопроєкт розповідає історію про місто, людей, їхні переживання, настрої й ментальність через призму більш художнього авторського підходу, аніж документального, зазначив засновник миколаївської школи фотографії Сергій Мельниченко виданню DTF Magazine.

Серед учасників проєкту: В'ячеслав Тешнер, Максим Голуб, Алеся Тищук, Наталі Агризкова, Олена Буря, Андрій Рублевик, Артем Гумілевський, Ольга Борисенко, Андрій Чебанов, Лі Білецька, Марія Горшкова, Марина Бродовська, Наталя Лебідь, Павло Луговий, Роксолана Засядько, Станіслав Остроус, Тетяна Тіткова, Валерія Міргородченко, Ксенія Петровська та сам Сергій Мельниченко.

Близько половини світлин, котрі побачать відвідувачі виставки, — роботи фотографки Марії Горшкової, яка документувала наслідки російської військової агресії.

Окрім експозиції, у межах виставки також проведуть п'ять публічних програмних заходів:

  • майстерклас з арттерапії;
  • публічну дискусію про роль культури в місті під час війни;
  • публічну дискусію щодо інтеграції переселених закладів культури та художників;
  • публічні діалоги з учасниками виставки;
  • кураторську екскурсію.

«Візуальна історія Миколаєва» експонуватиметься до 30 листопада. Після цього команда MYPH планує презентувати її за кордоном.

Нагадаємо, американський фотограф-документаліст Вольфганг Шван отримав престижну премію для фотографів International Photography Awards — 2023 за фото, зроблені в Україні у перший день повномасштабного вторгнення Росії. Зокрема, за знімок пораненої внаслідок ракетного удару вчительки з Чугуєва Олени Курило, що облетів світ.

На фото: анонс виставки «Візуальна історія Миколаєва»

Фото: @myph.art / інстаграм, DTF Magazine

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду