В Україні стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»-2023

В Україні стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»-2023

16:45,
2 Жовтня 2023
1553

В Україні стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»-2023

16:45,
2 Жовтня 2023
1553
В Україні стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»-2023
В Україні стартував міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки»-2023
Роботи прийматимуть до 31 жовтня включно.

В Україні 1 жовтня стартував міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки»-2023, який триватиме до 31 жовтня включно. Про це повідомила громадська організація «Вікімедіа Україна».

Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі. Для цього протягом жовтня потрібно завантажувати на Вікісховище роботи власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток.

З безпекових міркувань завантажувати можна лише світлини та відео, що були зроблені до 30 червня 2023 року включно. Єдиним винятком є спецномінація «Інтер’єри», де немає обмежень за датою створення.

Переможці отримають цінні призи від організаторів — ГО «Вікімедіа Україна». У конкурсі будуть відзначені автори та авторки 10 найкращих фотографій конкурсу, найкращих фото в кожному з регіонів України, найактивніші учасники та учасниці і переможці спеціальних номінацій. Окремою номінацією відзначатимуть авторів, що вперше беруть участь у конкурсі.

Серед спецномінацій та відзнак цього року: «Відео», «Війна руйнує пам'ятки», «Єврейська спадщина», «Елементи екстер’єрів», «Інтер’єри», «Німецька спадщина», «Фотоплівка», «Визначні місця Харкова».

«Конкурс "Вікі любить пам’ятки" є вкрай важливим, оскільки через широкомасштабне вторгнення росії в Україну сотні пам’яток були зруйновані, а деякі з них потрібно по суті відбудовувати заново. Кожна світлина має цінність, адже зберігає пам‘ять про культурну спадщину України, її неповторність», — зазначив Микола Козленко, член організаційного комітету, адміністратор розділу вікіпедії українською мовою.

Детально про умови участі в конкурсі читайте за посиланням.

Нагадаємо, «Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — міжнародний конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини для ілюстрування вікіпедії, який був започаткований у 2010 році в Нідерландах. Всього за час проведення конкурсу було завантажено понад 2,9 млн фотографій.

В Україні конкурс проходить уже 12-й раз. За попередні роки понад три тисячі учасників та учасниць завантажили 366 тисяч світлин майже 40 тисяч об’єктів культурної спадщини, що становить 41% загальної кількості.

Додамо, на офіційному сайті ООН опублікували фото, які доносять свідчення про руйнування, завдані Україні армією Росії. Добірка світлин під заголовком «Кадри війни» охоплює дванадцять знімків з різних місць, що постраждали від російської агресії.

На фото: анонс фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки»-2023

Фото: ГО «Вікімедіа Україна»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду