Айтівці додали в UA Anti Spam Bot автоматичне блокування лайки в телеграмі

Айтівці додали в UA Anti Spam Bot автоматичне блокування лайки в телеграмі

14:55,
8 Вересня 2023
1736

Айтівці додали в UA Anti Spam Bot автоматичне блокування лайки в телеграмі

14:55,
8 Вересня 2023
1736
Айтівці додали в UA Anti Spam Bot автоматичне блокування лайки в телеграмі
Айтівці додали в UA Anti Spam Bot автоматичне блокування лайки в телеграмі
Загалом сервісом користуються адміністратори понад 2300 українських телеграм-груп і каналів.

Українські айтівці з Master of Code Global запустили нову функцію в безоплатному сервісі UA Anti Spam Bot — автоматичне блокування лайливих слів у коментарях у телеграм-каналах та групах. Бот блокуватиме неввічливі, непристойні, вульгарні та лайливі вислови.

Розробники усвідомлюють, що лайка — це частина розмовної мови, яка з психологічної точки зору допомагає людині позбутися надміру негативних емоцій. Проте, як зазначив автор новації Дмитро Вакуленко, потрібно створювати в мережі умови для конструктивного та нетоксичного спілкування, без образи гідності.

«Адміністратор спільнот може активувати функцію за бажанням, якщо вважає це потрібним. Наприклад, для зменшення потоку лайки або усунення сильної грубості», — зазначив він.

Під час розробки нової функції айтівці консультувалися з культурологинею, яка досліджує прояви сучасної культури, Ларисою Осадчою.

«Контроль над лайкою в мережі потрібен, а саме над ненормативною, обсценною лексикою. Слова в інформаційну епоху прирівнюються до вчинків. За них потрібно відповідати. Це не зупинить словесну агресію, але вона стане хоч трохи креативнішою, — зазначила Лариса Осадча. — Комунікація має бути відповідальною, в мережі зараз забагато хейту, тому обмежувачі, подібні до бота, — це вимога часу. Однозначно підтримую».

Також команда врахувала офіційні рекомендації щодо особливостей комунікацій під час повномасштабної війни. Зокрема, орієнтувалися на заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова про те, що не варто називати окупантів «русня» чи «свинособаки», адже таким чином українці розмивають образ ворога. За його словами, краще не підміняти суть, а прямо називати зло на ім'я: «руский», «росіянин», «росія».

Тому лайливі неологізми, якими позначають росіян, бот також блокуватиме.

З огляду на те, що вислів «Руський воєнний корабль, іді нах*й» став гаслом війни і має дуже ємне значення для українців, його UA Anti Spam Bot не блокуватиме.

Також розробники навчили бот ідентифікувати, а відповідно і блокувати антисемітську лайку.

Як інформував MediaSapiens, UA Anti Spam Bot — це безоплатний інструмент, який полегшує адміністрування телеграм-каналів і груп під час повномасштабної війни. Ним уже користуються адміністратори понад 2300 українських телеграм-груп і каналів.

Крім автоматичного видалення лайливої лексики бот може:

  • боротися зі шкідливими коментарями, що загрожують здоров'ю наших громадян і військовослужбовців: переміщення ЗСУ, локації «прильотів», блокпости та інше;
  • блокувати шахрайські коментарі, збори, несправжню допомогу від організацій;
  • блокувати коментарі з відвертим характером та дорослим контентом (18+);
  • блокувати коментарі російською мовою;
  • блокувати коментарі про контрнаступ ЗСУ і Сили оборони.

Нагадаємо, київський студент створив бота, що моніторить бойові частоти ворожої авіації.

Фото: dev.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду