Чатботом Bard від Google можна буде користуватися у 180 країнах світу

Чатботом Bard від Google можна буде користуватися у 180 країнах світу

13:36,
11 Травня 2023
24315

Чатботом Bard від Google можна буде користуватися у 180 країнах світу

13:36,
11 Травня 2023
24315
Чатботом Bard від Google можна буде користуватися у 180 країнах світу
Чатботом Bard від Google можна буде користуватися у 180 країнах світу
Google інтегрує ШІ до свого пошуковика.

Компанія Google на щорічній конференції для розробників оголосила, що її чатбот зі штучним інтелектом Bard відкривається для користувачів англійською мовою у 180 країнах світу. Раніше чатбот був доступний лише тим, хто додався до списку очікування, повідомило видання TechCrunch.

Віцепрезидентка Google Сіссі Сяо сказала, що Bard уже підтримує англійську, японську та корейську мови, а невдовзі зможе спілкуватися ще 40 мовами, у тому числі й українською.

Поки що для користувачів з України сайт чатбота видає повідомлення про те, що «Bard поки не підтримується у вашій країні», проте доступ до нього можливо  отримати через VPN.

Під час презентації на Google I/O повідомили, що Bard отримав оновлення — він працює на новій мовній моделі PaLM 2. Завдяки цьому чатбот стає мультимодальним: він зможе аналізувати зображення, включати зображення в результати запитів і генерувати візуальні ефекти за допомогою штучного інтелекту.

«Скоро Bard стане наочнішим як у своїх відповідях, так і в підказках. Ви зможете поставити йому питання: "які пам’ятки в Новому Орлеані потрібно обов’язково відвідати?" — і отримаєте згенерований список визначних місць, таких як Французький квартал і зоопарк Одюбона, з відповідними зображеннями», — зазначили в компанії.

Цікавою функцією є здатність системи генерувати відповіді на основі зображення. Ця функція, що працює на базі Google Lens, ідентифікує об’єкти на фотографіях. Наприклад, якщо користувач завантажує фотографію своїх собак і просить додати до неї кумедний підпис, Google Lens визначає породу собак, що дає змогу Bard згенерувати підпис, пов’язаний з їхніми характеристиками.

Google також планує інтегрувати в Bard генератор зображень Firefly від Adobe зі штучним інтелектом.

Google інтегрує чатбот у пошукову видачу: згенерований нейромережею текст відображатиметься над основними результатами в пошуковику. Також інформація, надана штучним інтелектом, супроводжуватиметься посиланнями на джерела.

Упродовж найближчих тижнів оцінити можливості пошуку за допомогою чатбота зможуть користувачі зі США зі списку очікування. Під час цього етапу Google буде відстежувати якість, швидкість і цінність результатів пошуку.

Google також розширює можливості кодування Bard. Як зазначили в компанії, це включає не лише можливість генерувати код, але також пояснення фрагментів коду та допомогу користувачам у його налаштуванні.

Нагадаємо, компанія Google також представила новий бренд Duet AI for Workspace: набір функцій штучного інтелекту для програм Workspace, що дає змогу користувачам застосовувати цю технологію під час роботи з файлами в Google-документах, таблицях, презентаціях.

Фото: Google

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду