Google заявив право на всі відкриті дані для навчання ШІ

Google заявив право на всі відкриті дані для навчання ШІ

18:23,
4 Липня 2023
1856

Google заявив право на всі відкриті дані для навчання ШІ

18:23,
4 Липня 2023
1856
Google заявив право на всі відкриті дані для навчання ШІ
Google заявив право на всі відкриті дані для навчання ШІ
Корпорація оновила політику конфіденційності для розширення можливостей своїх ШІ-продуктів.

Компанія Google заявила, що використовуватиме всю «загальнодоступну» інформацію, поширену в інтернеті, для створення своїх інструментів штучного інтелекту. Про це йдеться в оновленій політиці конфіденційності корпорації.

В оновленій політиці зазначено: «Google використовує інформацію для поліпшення послуг і розробки нових продуктів, функцій і технологій, які приносять користь нашим користувачам і громадськості. Наприклад, ми використовуємо загальнодоступну інформацію для навчання моделей штучного інтелекту Google і створення таких продуктів і функцій, як Google Translate, Bard і можливості хмарного штучного інтелекту».

У попередній редакції документа компанія заявляла, що використовуватиме дані для «мовних моделей», тепер же йдеться про «моделі ШІ». При цьому перелік продуктів розширився: окрім Google Translate додалися Bard та Cloud AI.

Ця зміна в політиці є відхиленням від норми, оскільки політика конфіденційності зазвичай описує, як компанія використовує інформацію, розміщену користувачами на її власних сервісах. У цьому випадку Google, схоже, претендує на право використовувати дані з будь-якої частини загальнодоступної мережі для розробки ШІ, розглядаючи весь інтернет як ресурс для своїх ШІ-проєктів, зазначено у публікації Gizmodo.

Іншими словами, все, що користувачі коли-небудь розміщували у загальнодоступних інтернет-сервісах, чи то на сайтах відгуків, чи на сторінках у соціальних мережах, теоретично може стати основою для навчання систем ШІ. Поки що не зовсім зрозуміло, чи це є законним.

Проте сам факт оновлення політики конфіденційності Google у такий спосіб підкреслює необхідність нового розуміння того, що означає публікувати щось в інтернеті в епоху штучного інтелекту. Йдеться вже не лише про те, хто може побачити інформацію, а й про те, як вона може бути використана.

Нагадаємо, 14 червня у Європарламенті схвалили остаточний варіант законопроєкту про регулювання штучного інтелекту. Далі його мають узгодити з усіма країнами-членами Євросоюзу.

Фото: Medpagetoday

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду