Google представила ШІ-інструмент Vlogger для перетворення фото на відеоролики

Google представила ШІ-інструмент Vlogger для перетворення фото на відеоролики

10:27,
19 Березня 2024
1322

Google представила ШІ-інструмент Vlogger для перетворення фото на відеоролики

10:27,
19 Березня 2024
1322
Google представила ШІ-інструмент Vlogger для перетворення фото на відеоролики
Google представила ШІ-інструмент Vlogger для перетворення фото на відеоролики
На думку оглядачів, ця технологія може мати значний вплив на розвиток анімації зображень та пришвидшити поширення дипфейків.

Дослідники Google розробили ШІ-інструмент під назвою Vlogger, здатний створювати реалістичні відеоролики на основі фотографії. Про це повідомило VentureBeat.

Ця технологія дає змогу автоматично створювати короткі відео з людьми, які рухаються, жестикулюють та розмовляють, використовуючи для цього всього лиш одну фотографію та записану аудіодоріжку.

«На відміну від попередніх робіт, наша модель не вимагає окремого навчання для кожної фотографії і створює повноцінне зображення людини, а не лише обличчя, що відкриває нові можливості, необхідні для правильного відтворення людей, що спілкуються», — прокоментували розробники.

Приклади перетворення фото на відеоролик за допомогою інструмента Vlogger

Розробка Google придатна для створення тривимірних фотореалістичних аватарів для ігор і віртуальної реальності. Одним з основних застосувань технології Google бачить створення реалістичних чатботів, з якими можна спілкуватися, як із живими людьми.

«Vlogger можна використовувати як рішення для презентацій, навчальних програм, спілкування в мережах з низькою пропускною здатністю, як віртуального оповідача або інтерфейс для текстового спілкування людини з комп'ютером», — вважають дослідники.

Поки що Vlogger має об'єктивні недоліки: відео виходять досить короткими, фон залишається статичним, і хоч згенеровані образи людей рухаються та розмовляють, однак з їх вигляду зрозуміло, що це — продукт ШІ.

Однак, на думку експертів, ця технологія може мати значний вплив на розвиток анімації зображень.

«Запропонована нами модель перевершує інші сучасні розробки за якістю картинки, збереженням особистості людини та тимчасової узгодженості», — заявили розробники.

Занепокоєння викликає потенційне використання ШІ-інструмента для створення дипфейків, поширення яких турбує законодавців та фахівців з безпеки по всьому світу.

Нагадаємо, дослідники британського Центру протидії цифровій ненависті протестували генератори зображень ChatGPT Plus, Image Creator, Midjourney і DreamStudio. Вони виявили, що провідні генератори зображень штучного інтелекту продукують дипфейки у понад 40% випадків.

Фото: фото ілюстративне / Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тьфу-у на зе-жидоБанду!
12:13 / 20.03.2024
ЩОБ ти СYКА ТРИКРАТНИКРАДІЙ НАШИХ мізерних пенсій ЖИДОклоун зеленський ПОДОХ В СТРАШНИХЙ МУКАХ РАЗОМ З ХРЯКОМ-вальцманопорошенком ВИГРІБНІЙ ГІВНОМ СМЕРДЯЩІЙ ЯМІ!!!!!!! при крадучій пенсії владі всі паразити-депутати пиzдуйте дохлими до москаля й кравчука.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду