У німецькому таблоїді Bild оголосили про скорочення працівників

У німецькому таблоїді Bild оголосили про скорочення працівників

11:17,
21 Червня 2023
1523

У німецькому таблоїді Bild оголосили про скорочення працівників

11:17,
21 Червня 2023
1523
У німецькому таблоїді Bild оголосили про скорочення працівників
У німецькому таблоїді Bild оголосили про скорочення працівників
У поясненні є натяк на те, що редакторів інколи може замінити ШІ.

У таблоїді Bild, одній з найбільших газет у Німеччині, планують звільнити співробітників із низки посад. Також газета збирається скоротити кількість своїх регіональних видань — з 18 до 12. Про це повідомило видання The Guardian, посилаючись на лист видавця Bild.

Газета, «на жаль, розлучиться з колегами, які мають завдання, котрі в цифровому світі виконуються штучним інтелектом та/або з допомогою автоматизованих процесів», — йдеться в електронному листі до співробітників від видавця, медіахолдингу Axel Springer SE.

Відповідно до листа, з яким ознайомилася конкуруюча газета Frankfurter Allgemeine, ролі деяких «редакторів, персоналу друкованого виробництва, заступників редакторів, коректорів і фоторедакторів більше не будуть такими, якими є сьогодні»

При цьому не було повідомлень про застосування ШІ як причину скорочення робочих місць.

Зазначимо, медіахолдинг Axel Springer ще в лютому анонсував скорочення 200 із 4 тисяч існуючих робочих місць, якими володіє, у зв’язку з оптимізацією бізнес-процесів та переорієнтацією на цифрові продукти. Серед найбільших видань холдингу — Business Insider, Politico, Die Welt та Bild.

У межах окремої програми скорочення витрат на 100 мільйонів євро медіахолдинг вирішив закрити третину регіональних редакцій згадуваних видань.

Після оприлюднення листа до працівників Bild, низка медіа повідомила, що саме в цьому виданні планують скоротити кілька сотень працівників, чию роботу в подальшому виконуватиме штучний інтелект.

Відтак Асоціація журналістів Німеччини заявила, що скорочення робочих місць у Bild стане не лише антисоціальним кроком щодо співробітників, але й «надзвичайно безглуздим з економічної точки зору».

Нагадаємо, у Великій Британії найбільша мультимедійна компанія Reach тестує новинний агрегатор, що працює із застосуванням технології штучного інтелекту. 

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду