У США планують відновити «мережевий нейтралітет»

У США планують відновити «мережевий нейтралітет»

12:43,
27 Квітня 2024
1731

У США планують відновити «мережевий нейтралітет»

12:43,
27 Квітня 2024
1731
У США планують відновити «мережевий нейтралітет»
У США планують відновити «мережевий нейтралітет»
Він передбачає, зокрема, заборону провайдерам надавати перевагу певним вебсайтам, блокуючи або сповільнюючи роботу інших.

Федеральна комісія з питань зв’язку США (FCC) проголосувала за відновлення правил «мережевого нейтралітету», які, зокрема, забороняють провайдерам надавати перевагу певним вебсайтам, блокуючи або сповільнюючи роботу інших. Про це повідомляє The Washingtom Post.

Згідно з правилами, провайдери не мають стягувати різну плату в залежності від користувача, контенту, сайту, платформи тощо. Крім того, «нейтралітет» відновлює регуляторний нагляд комісії над широкосмуговим інтернетом та її можливість розслідувати збої в інтернеті.

Проте, як зауважує The Washingtom Post, у комісії досі обговорюють певну неоднозначність правил. Вони забороняють провайдерам надавати вищу швидкість окремим сайтам чи сервісам, тож не зрозуміло, чи можливо в такому разі надавати ресурсам одну з поширених новітніх технологій 5G.

Вперше принцип «мережевого нейтралітету» був ухвалений у 2015 році. Проте вже у 2018 році адміністрація Дональда Трампа скасували правило, оскільки вважали його занадто обмежувальними для бізнесу. А вже в липні 2021 року президент Джо Байден підписав виконавчий наказ, що заохочує FCC відновити правила.

Тепер «мережевий нейтралітет» має набути чинності через два місяці.

У червні минулого року Білий дім затвердив розподіл 42 мільярдів доларів між штатами, щоб зробити високошвидкісний широкосмуговий доступ до інтернету загальнодоступним у країні до 2030 року. Найбільші інвестиції на «інтернетизацію» призначені Техасу, Каліфорнії, Міссурі, Мічигану та Північній Кароліні. Щоб отримати інвестиції, штати мають представити регіональні плани реалізації розширення широкосмугового доступу до інтернету.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду